avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasi proces incredintare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasi proces incredintare

Buna ziua,

In legatura cu procesul de incredintare minor, as avea vreo 2 intrebari.

1. Primul termen de judecata s-a amanat, pentru ca paratul a cerut timp sa se poata apara. Ne apropiem de al doilea termen. Cand ar trebui sa stie avocatul meu, respectiv eu, ce anume cere paratul ? Inaintea termenului, sau doar dupa termenul de judecata ?

2. Daca in timpul procesului, consider ca avocatul nu ma apara asa cum mi-as dori, pot cere sa intervin, respectiv sa ma apar singura ?

Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 20:25, 20 Noiembrie 2011
1, Presupun ca paratul nu are avocat. Cand depune cerere reconventionala, atunci aflati ce vrea, daca vrea ceva.
2. Da, evident.
Poate ca paratul va formula o intampinare sau cerere reconventionala.Avocatul dvs sigur monitorizeaza dosarul.Daca dvs nu aveti cunostiinte juridice de unde stiti dvs daca avocatul angajat de dvs va apara bine sau mai putin bine?Daca nu aveti incredere in prestatia lui de ce l-ati angajat .Sunt convinsa ca dvs nu va veti putea apara singura ,stiti mai trebuie sa cunoasteti putin procedura civila si ceva legislatie ,va mai trebuie si putin experienta instantelor ,stiti nu-i chiar asa o gluma prestatia avocatiala.Noi avocatii am absolvit o facultate ,am mai dobandit si ceva experienta ,astfel incat clientii care apeleaza la noi trebuie sa respecte profesia noastra.
Respect orice meserie bine facuta si orice om care face foarte bine si din pasiune meseria aleasa. O facultate insa, nu face dintr-un om un avocat, mai ales cu inflatia de diplome de astazi. Cum nici actul de procreere nu face dintr-un om tata, cel putin asa cred eu, nu legislatorul. Cred bineinteles ca un avocat bun ma poate apara mai bine, din motivele expuse de dumneavoastra mai sus. Insa trebuie sa-mi demonstreze, ca este intr-adevar un avocat bun. Eu am angajat un avocat la recomandare, nu am avut de a face cu justitia pana acum. Pana in momentul de fata am dubii, care se pot confirma sau nu. Dar nu-mi permit sa risc.
Facultatea nu face din om avocat, va inselati. Trebuie dat un examen la nivel national, care nu e chiar asa de floare la ureche. Eu tocmai l-am sustinut acum o saptamana.
Trebuie sa stiti ca nu orice interventie poate fi permisa asa tam-nesam. Si intr-adevar, doamna avocat a subliniat foarte bine : o buna stapanire a procedurii civile si a normelor de drept substantial nu e la indemana cetateanului care nu prea a pus mana pe o lege.
Daca nu aveti incredere in avocatul dumneavoastra, puteti denunta unilateral contractul. Legea va permite acest lucru, dar nu sunteti scutita la plata onorariului pentru munca deja prestata.
Mai sus am spus "da. evident" gandidu-ma la eventualele aprecieri de fapt. Spre exemplu, avocatul nu isi aminteste exact cum s-au petrecut lucrurile. Intotdeauna va trebui sa cereti permisiunea judecatorului pentru a vorbi. Nu exagerati insa cu interventiile.
Puteti renunta la el si sa angajati alt avocat ,va sfatuiesc sa aveti pe cineva alaturi de dvs ca sa va ofere un sfat competent.

Alte discuții în legătură

E greu sa fii avocat? astept opiniile dvs. ContSters206195 ContSters206195 Buna ziua, As dori sa va intreb despre Facultatea de Drept, cat de greu e sa studiezi, cum e meseria de avocat. Ma gandesc ca trebuie sa inveti mult, ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc la examen Madalina28 Madalina28 Am picat si eu si sincer am primit niste note la care nu ma asteptam. Nu mi-au luat aproape nimic in considerare din ceea ce am invatat. Rusine ca isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizita minori camptour camptour Buna ziua. De 3 ani ne-am divortat de fosta sotie, copii au fost incredintati ei. Nu am avut avocat la divort, ulterior am aflat ca trebuia sa cer de atunci ... (vezi toată discuția)