Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns...sunt casatorita legitim de 3ani(a-II-a oara).Abia acum am reusit sa fac partajul cu fostul sot.Din banii obtinuti in urma partajului doresc sa-mi achizitionez o garsoniera.Actualul sot va avea dreptul la aceasta garsoniera???(in cazul in care divortam sau decedez??)
conform noului cod civil puteti sa aveti fiecare bunurile sale proprii daca nuv a doriti comunitate de bunuri.. Daca divortati la garsoniera in aceste conditii sotul actual nu va avea dreptul... Daca decedati in functie de clasa de mostenitori are dreptul la cel putin un sfert din garsoniera si cel mult 3/4 din aceasta... Daca lasati altcuiva prin testament garsoniera cota lui se reduce la jumatate din cota legala... Daca lasati lui prin testament si vine in concurs cu alta clasa de mostenitori rezervatari (parintii sau copii dvs) atunci cota lui va fi majorata cu inca o jumatate din cota celor ce revine rezervatarilor
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)