avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune, reabilitare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune, reabilitare.

Buna ziua,
Va scriu pentru ca imi este teama si nu stiu ce o sa se intample cu mine.
In urma cu un an, intr-un magazin am schimbat etichetul de la un produs mai scump cu etichetul de la un produs mai ieftin ca sa platesc mai putin, dar am fost prins si reclamat la politie.
Am fost dus la sectie pentru declaratie, amprentare si fotografii. Am fost incadrat la inselaciune.
Ce se va intampla cu mine?
O sa fiu inchis? O sa primesc amenda? Cand o sa se intample ceva si ce o sa se intample? Cum ma pot reabilita?
Cel mai recent răspuns: inexpugnabilul , utilizator 15:49, 9 Iulie 2009
Daca nu aveti interdicite de a parasi tara, nu este nici o problema ., in special ca nu plecati decat i n excursie, deci pt. scurt timp.
As putea avea interdictie sa parasesc tara pentru asa ceva? Daca ma cauta politia ca sa ma aresteze si ma opresc in vama?
Mai mentionez si faptul ca nu am dus la bun sfarsit inselaciunea si deci nu am facut nici un prejudiciu firmei in cauza, doar ca intentia se sanctioneaza la fel ca fapta. Iar diferenta de bani dintre produsul ieftin si cel scump era de 190 lei noi.
Cred ca vorbiti depsre tentativa si nu despre intentie. Fapta este comisa cu intentie , insa a ramas in faza de tentativa ,intrucat ati fost descoperit si nu pentru ca dvs. ati renuntat la continuarea faptei. daca ati fi renuntat de buna voie acest lucru constituia o cauza de impunitate( nepedepsibilitate) . Insa la infractiunea de inselaciune tentativa nu se pedepseste. legea nu mentioneaza acest aspect .Exista deci sanse pentru o sanctiune usoara , depinde ce anume va decide procurorul. De aceea nu vi s-a aplicat nicio masura preventiva , interdictia de parasi localitatea sau tara constituind masuri preventive, pentru ca faptuitoru l sa nu se sustraga de la urmarirea penala , de la judecata sau executarea pedepsei.
Vă multumesc pentru lamuriri.
Spuneti-mi, va rog, cum as putea sa aflu in ce faza este dosarul...
Si cum pot sa aflu cand si cum am sa fiu reabilitat.

Multa snatate!

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Furt dau inselaciune? fanutzasima fanutzasima ACUM O LUNA AM SCHIMBAT ETICHETELE UNOR ADIDASI,AM PUS UN PRET MAI MIC UNUI PRODUS MAI SCUMP.AM DAT O DECLARATIE LA POLITIE ,DAR ACUM AM PRIMIT O CITATIE PE ... (vezi toată discuția)
Inselaciune agentie de turism danassis danassis Buna seara, O prietena de-a mea a cumparat vouchere pentru a efectua o excursie la sfarsitul acestei luni. Din pacate s-a dovedit ca \\"agentia\\" ... (vezi toată discuția)