In anul 1968, Sotul meu, a primit autorizatie de constructie pentru locuinta, pe terenul atribuit de C.A.P. de 383 mp. A ridicat locuinta, fiind casatorit cu mine, si avand toate autortizatiile de ridicare cladire.
In anul 1994 acesta a decedat , dupa care am fost la notar pentru a-mi elibera certificatul de mostenitor. Acesta mi l-a eliberat atunci. Eu avand 4 copii cu sotul meu din casatorie. Acuma in anul 2008 m-am hotarat sa dezbat mostenirea si iar m-am dus la notar cu certificatul de mostenitor in care sunt trecute bunurile si cotele fiecaruia, dar neavand acte de proprietate pe casa si pe teren mi-a spus ca trebuie sa fac :uzucapiune. Trebuie sa fac uzucapine pe casa si pe teren? Sai doar pe una din ele?
Am eu dreptul sotie supravietuitoare sa fac uzucapine? Pe cine dau in judecata? Au copii mei vreo pozitie in aceasta actiune? Sunt si ei chemati la process sau nu?
Este mai bine uzucapinea sau constatare? Si din cate am inteles e o taxa de timbru foarte mare.
Cum trebuie sa procedez si ce sfat imi dati? Cu cine ma judec? Primaria?
Este in Moldova in Judetul Vaslui. Dupa uzicapinea care o voi face, si prin intoducerea copiilor mei in judecata, proprietatea pe casa si pe teren se va constata pe numele meu (sotie) si al sotului meu? Adica daca introduc si copii, se va constata proprietatea si pe numele lor? Sau numai al meu si al sotului (decedat)?