avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara poate fi platita si sub forma unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara poate fi platita si sub forma unei donatii imobiliare?

Un tata datoreaza fiicei sale (in varsta de 18 ani, cu studii in curs) pensie alimentara. Daca ii doneaza partea sa din apartamentul pe care il detine impreuna cu mama fiicei sale (inca nu s-a facut partajul), mai este obligat la plata pensiei alimentare? Exista vreun act pe care il poate semna cu fiica sa, astfel incat sa se faca aceasta compensare?
daca se intelege cu fiica si ea accepta, da. Se poate incheia o conventie intre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ?? grigorescu_daniel grigorescu_daniel Buna seara! Am un cumnat care a fost si el insurat,are 4 copii,au divortat .Aveau un apartament in care au ramas ex-sotia si copiii.A platit niste ani pensie ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara a minorului ce il am in intretinere este posibila? luminita_gab luminita_gab buna ziua! vreau , va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema majora atat pt mine cat si pt fiul meu minor in varsta de 7 ani! in urma hotararii de ... (vezi toată discuția)