avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj ??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj ??

Buna seara! Am un cumnat care a fost si el insurat,are 4 copii,au divortat .Aveau un apartament in care au ramas ex-sotia si copiii.A platit niste ani pensie alimentara,acum ultima fata mai are 3ani pana la majorat. Intre timp,fosta vrea sa vanda apartamentul dar neavand partaj facut,trebuie si acordul lui.Si acum va intreb: ar putea sa transfere copiilor partea lui in schimbul renuntarii la ultimii 3 ani de pensie alimentara,iar acestia din urma sa se descurce in continuare cu mama lor?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 02:25, 7 Septembrie 2013
Legal nu se poate dar se pot intelege fara garantie.
Ar fi recomandabil sa mearga sa consulte un avocat care sa il informeze si sa il consilieze cum sa procedeze.
Isi poate lua usor teapa...si nu va mai avea ce sa faca...
Trebuie ca avocatul sa cunoasca si parerea sotiei lui.
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca vrea partaj sa il faca, sa isi ia jumatate din bani, apoi sa incheie o conventie la mediator pe care s-o depuna in instanta prin care se inteleg asupra unei sume globale pe are s-o plateasca in avans cf art 533 (3).
Restul de bani ori il pastreaza pt pensii viitoare ( daca va urma cursuri dupa 18 ani), ori doneaza copiiilor sau treaba lui.
Multumim din inima pt. invataturi,chiar nu mai vrea nimic ,doar sa scape de ea ca tare rea este
Poate sa ia teapa destul de usor, avand in vedere ca este obligat la plata pensiei alimentare pana la varsta de 26 de ani daca isi continua copii studiile.
Cel mai bine este ca sa se faca partajul si sa primeasca o jumatate din suma rezultata din vanzarea casei, iar acea suma de bani sa o puna la banca intr-un depozit cu capitalizare si sa imputerniceasca banca sa faca plata pensiei alimentare.
Nu de alta, dar se poate intampla ca fosta sotie sa praduiasca banii si sa se pomeneasca intr-o zi cu copii pe capul lui ca vin sa-i ceara sa-i ajute ca nu au de niciunele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naplata pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna seara. Am divortat de sotul meu de 2 ani (25.06.2009)si am facut la notar un partaj voluntar in urma caruia mi-a lasat un apartament fara pretentii ... (vezi toată discuția)
Compensare pensie intretinere - sulta partaj mioara2012 mioara2012 Se poate va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Sunt in proces de partaj si in paralel am initiat si o actiune pt plata pensiei alimentare pt minor. ... (vezi toată discuția)
Neplata pensia alimentara claudyta claudyta buna dimineata .revin cu o noua intrebare.sotul meu de trei ani jumatate de cand am divortat nu a platit niciodata pensia alimentara la copii.sint in tribunalk ... (vezi toată discuția)