avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensia alimentara

buna dimineata .revin cu o noua intrebare.sotul meu de trei ani jumatate de cand am divortat nu a platit niciodata pensia alimentara la copii.sint in tribunalk cu dosarul si nimic nu se rezolva in favoarea copiilor decat in favoarea lui aceea de a nu plati nimic.es este infractor de 3ani jumatate si nu i se face absolut nimic Impreuna avem un teren de 3000 m si prin partaj ar fi jumate jumate.sotul vrea acum sa-mi cedeze ppartea mea in schimbul de a nu mai plati niciodata pensia ,cum pot proceda ?
Pensia de intretinere datorata de parinte este un drept al copilului minor la care nu se poate renunta si nici nu poate face obiectul unei tranzactii.

Partajul reprezinta impartirea bunurilor comune ale sotilor, iar copilul minor nu are un drept asupra acestor bunuri, decat daca se poate face dovada ca a avut si acesta o contributie materiala la dobandirea acestor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cristinani cristinani Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danaanca danaanca Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)
Divort orgsa1 orgsa1 In cazul in care sotul cere divortul fata de sotie, ei avand impreuna doi copii in varsta de 10, respectiv 22 (acesta fiind student pana la varsta de 26 de ... (vezi toată discuția)