avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... EVIDENTA CONTABILA - T V A
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

EVIDENTA CONTABILA - T V A

Buna seara
Am un PFA si am fodt inregidtrat ca platitor de TVA. Va rog sa imi spuneti ce evidente trebuie sa tin ( registre, jurnale, etc ), si ce situatii ( declaratii ) trebuie sa transmit la finante.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CORNEA ADRIAN , utilizator 09:34, 28 Octombrie 2011
Ca PFA inregistrat ca platitor de TVA, pe langa R.J.I.P. si Registrul Inventar trebuie sa completati Jurnalele de cumparari si de vanzari. In R.J.I.P. se vor trece sumele fara TVA (incepand cu prima zi, in care deveniti platitor de TVA).
Aveti obligatia intocmirii declaratiei 300 (decontul de TVA) trimestrial si semestrial a declaratiei 394. Trebuie sa mai depuneti si declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul precedent, formular 392A.

Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnale de vanzari/cumparari florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala platitoare de TVA. Am inteles ca trebuie sa cumpar jurna;e de vanzari/cumparari. In jurnalul de cumparari trebuie ... (vezi toată discuția)
Pfa - activitate de curierat nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ce registre se tin ca evidenta la un astfel de PFA? La momentul de fata eu completez jurnalul de incasari ... (vezi toată discuția)
Completare registru casa in valuta cristian_conea cristian_conea Am o factura in valuta de 100 euro + 19 euro TVA (cand era TVA-ul 19%....) In registrul de casa in valuta se trece valoarea din factura fara TVA (100 euro) ... (vezi toată discuția)