avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordarea pensiei de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordarea pensiei de urmas

Buna ziua,

Am un copil minor care poarta numele tatalui dar noi nu suntem casatoriti. Tatal copilului este grav bolnav... daca pateste ceva tatal, CJP ii acorda pensie copilului? Trebuie neaparat sa trec pe numele lui (sa ma casatoresc legal cu el) ca sa poata copilul sa beneficieze de acest drept?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:36, 29 Octombrie 2011
Nu trebuie sa va casatoriti cu tatal copilului. Este suficient ca acesta a recunoscut copilul.

Atentie! Pentru ca minorul sa beneficieze de pensie de urmas este necesar ca, la data decesului, tatal copilului sa fie pensionar sau sa indeplineasca conditiile pentru obtinerea unei pensii.

Din fericire, deocamdata nu putem discuta despre decesul tatalui, deces care sper sa nu aiba loc prea curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Ana Nichita Ana Nichita Buna ziua! Mama se afla in urmatoarea situatie: e intr-un concubinaj care s-a soldat cu un copil. Concubinul este grav bolnav, decesul fiind sigur. Copil are ... (vezi toată discuția)
Drepturi tata biologic S.Minos S.Minos Salutare! Ma bucur ca exista un astfel de loc unde sa speri ca vei fi ajutat! Am un copil. Am hotarat sa-l cresc singura.Si vreau sa stiu daca pot face asta ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie Ianis89 Ianis89 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu o pensie de urmas pentru mama mea de pe urma tatalui meu decedat. Ideea este in felul urmator:Mama a ... (vezi toată discuția)