va rog sa imi transmiteti un raspuns in ceea ce priveste constructia unei case fara autorizatie.Ca sa detaliez am ridicat-o acum 3 ani, este la rosu acum, este construita in curtea parintilor mei.Am facut cadastru si intabulare in 2007 si unde am construit casa acum figureaza 2 anexe.Ce demersuri trebuie sa fac ca sa intru in legalitate?casa are p+1.
Puteți da in judecată Primaria pentru a obține hotărâre judecătorească care sa ateste existența construcției si sa țină loc de autorizatie de construire,,,,si va costa mult mai Putin decât sa faceți toate demersurile pentru a obține pe cale administrativă autorizatia de construire,,,,:)
Trebuie sa formulati o actiune in instanta in contradictoriu cu parintii dvs., pentru a se constata ca sunteti proprietarul constructiei pe care ati ridicat-o. La primul termen de judecata, parintii se pot infatisa inaintea instantei si sa declare ca sunt de acord cu admiterea actiunii.
Hotararea judecatoreasca ce se va pronunta, va constitui titlul dvs. de proprietate asupra constructiei. In baza acestei hotarari va veti putea intabula dreptul de proprietate.