avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema la renuntarea cumpararii unei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema la renuntarea cumpararii unei masini

Buna ziua !

Acum 2 zile tatal meu a avut intentia de a cumpara o masina de la o persoana gasita pe internet. Masina fiind inmatriculata ne-a determinat sa ne uitam mai superficial la istoricul ei. A doua zi dupa ce s-a vizualizat masina am hotarat sa mergem la inmatriculari auto si sa demaram actele de cumparare. Am mers impreuna cu vanzatorul la un birou de acte care sunt ca ciupercile in jurul biroului de inmatriculari. Vanzatorul reusise in acea dimineata sa ia viza de la Directia Taxe si Impozite . Deci s-a redactat un contract de vanzare-cumparare si sa scris pe spatele talonului : " instrainat catre ...". Pana aici mi s-a parut totul normal. Inainte sa luam toate actele si cheile masinii de la propietar iar noi sa-i dam banii am vrut sa mai analizam o data masina sa vedem de unde provine ea. Propietarul tot ne spunea ca ea a fost cumparata din Germania chiar de catre el. La o analiza mai amanuntita am descoperit ca masina avea un istoric tare dubios. Avea un act de cumparare din Olanda , asigurarea era facuta in Belgia si la fel si carte masinii , iar la propietari apareau mai multe persoane pana la actualul propietar. Probabil ca propietarul fara sa vrea ne-a dat toate aceste acte in loc sa le ascunda. Din acel moment ni s-a parut tare dubioasa masina si am renuntat la ea. Le-am pus in brate la vanzatori toate actele spunandu-le ca nu ne mai intereseaza masina. Banii inca nu-i dadusem asa ca am considerat ca am avut noroc ca nu am finalizat cumpararea. Bineinteles ca vanzatorii au fost tare bosumflati , dar fiacare a plecat acasa linistit. A doua zi am fost sunati de vanzatori spunandu-ne ca ei vin cu un avocat si ca vor sa ne vedem la biroul de inmatriculari pentru ca pe talonul masinii a fost scris pe spate ca se instraineaza tatalui meu.
Am fost amenintati prin telefon ca avocatul lor o sa ne faca sa luam masina si sa platim nu stiu ce despagubiri s.a.m.d. Noi am platit tot la acel birou de redactare a actelor.
Intrebarea noastra este :
Este nevoie sa ne angajam un avocat ?
Se poate anula tot ce s-a facut la biroul de redactare avand in vedere ca noi nu am dat nici un ban pe masina si masina cu toatate actele au ramas la ei ?

Multumesc mult.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Stroescu , Avocat 23:54, 23 Septembrie 2008
Dupa parerea mea, atacul este cea mai buna aparare.
Dati pe vanzator solicitand anularea contractului de vanzare-cumparare a autoturismului si a tuturor operatiunilor efectuate (inmatriculare, inregistrare la directia de taxe si impozite, etc....).
Ar fi bine sa consultati un avocat.
Va doresc succes.
Nu va speriati. Daca situatia este asa cum o descrieti cred ca vanzatorul nu o sa recurga la avocat, este un mijloc de a va "forta mana". Daca o va face dvs. refuzati sa va prezentati la intalnire.in situatia in care nu mai doriti cu adevarat sa o cumparati.Va fi necesar sa va actioneze in judecata pentru a va obliga sa preluati masina , actiune care se timbreaza. Puteti consulta si dvs. un avocat daca santeti in continuare amenintati si vanzatorii sant insistenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare... christty31 christty31 Salut! Care sint etapele si in ce ordine pentru inmatricularea unei masini cumparate cu factura de la o firma? Am gasit asa multe variante pe net ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un autoturism de la o persoana aflata in strainatate. Autovehiculul este inregistrat in Romania. Masina imi va fi livrata de ... (vezi toată discuția)