avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezidentiat in Romania dupa 30 de ani de specializare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezidentiat in Romania dupa 30 de ani de specializare in Israel

Buna ziua!
Doresc sa aflu si eu parerea mai multor specialisti in legislatia Romaniei.
Este vorba de o persoana cu dubla cetatenie (romana, israeliana). Nascut in Romania. A urmat Facultatea de medicina din Bolonia, iar apoi medic specialist obst.ginec) si sef departament la o clinica din Israel( 30 ani vechime) Doreste sa activeze ca medic in Romania.
Raspunsul celor de la Colegiul medicilor din Romania unde este si membru este...."trebuie SA EFECTUEZE REZIDENTIAT".
Cum este posibil ca dupa 30 de ani de specializare si...nu in Romania, in tari mult mai dezvoltate din pdv medical sa fie obligat de Legile Romanesti la rezidentiat??? Medicina romaneasca sufera dupa medici si cei care doresc sa-si aduca raportul aici in Romania li se pun obstacole.
Multumesc celor care au sfat de dat!
Cel mai recent răspuns: crmnradu , utilizator 10:11, 4 Noiembrie 2011
Nu iti raspund la intrebare ca nu sunt specialist in juristictie, pot sa-ti zic doar ca in Romania este posibil orice...orice in sens negativ.

Sa vad daca moderatorul nu imi cenzureaza urmatoarea relatare.:fight:

In Romania asistenta medicala este dupa norocul :luck:omului...daca esti om de rand.

Copilul :love:nostru de 7 luni a avut febra peste 39 grade si nu o zi, nici, doua, ci trei .... deoarece ne-am prezentat la spitalul de copii in urgenta, dupa ce salvarea ne-a certat ca i-am solicitat spunand ca nu au masini si trebuia sa luam un taxi ca oricum nu intram mai repede la consultaie ....
deci, sa revin ...nu ne-au primit pentru investigatii deoarece cand am ajuns la ei copilul nu mai avea 39, imi stabilizasem febra pe moment ...era riscant sa nu facem asta....au zis sa-i dam paracetamol supozitoare....:-/

A doua zi iar ne-am dus deoarece febra nu-i scadea...orice novice stie ca in asemenea cazuri este o infectie, si una in corpul unui copilas de 7 luni... iar "fufele" ca nu le pot zice altfel .. ce au titlul de medic de copii nu s-au interesat... ne-au trimis din nou acasa.cu aceeasi recomandare ..regim , bla, bla.

Ne-am dus in final la un spital de copii privat unde i s-au facut analizele necesare de urgenta , pus pe perfuzii ,,,pericolul dezhidratarii este grav pentru un bebe de 7 luni....

Da si am platit indemnizatia de mamica pe o luna in timp ce "ne batem" in piept ca se cheltuie cu asistenta medicala pediatrica sute milioane de euro.cel putin asa zice conu Boc ca sunt mari cheltuielile.
Da.... se cheltuie dar aiurea.:angry:

Deci asta este Romania, de fapt oamenii din ea, daca eram VIP-uri :foottap:nu pateam asa ceva, eram primiti altfel.

Doresc sa aflu si eu parerea mai multor specialisti in legislatia Romaniei despre problema ridicata. Ce trebuie sa facem???


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare minor dupa divort claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, As avea o intrebare referitoare la situatia de dupa divort cu minori daca este obligatoriu prin lege in a anunta pe celalalt parinte de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Complicatii dupa cezariana otonel otonel Am si eu o problema mare care ma supara legata de sistemul nostru medical pentru care platim ca prostii si suntem tratati ca vitele ca-ti vine sa le faci ... (vezi toată discuția)
Doftorit de pompierii de la smur pamfila pamfila Am dubla cetatenie si am venit in vizita la rude in Romania pentru a-i ajuta sa-si repare un grajd la tara. In timp ce lucram cu un flex m-am taiat zdravan ... (vezi toată discuția)