avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... AM DAT BANI LA MESERIAS SI NU MAI VINE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

AM DAT BANI LA MESERIAS SI NU MAI VINE

Buna ziua,
In luna august 2011 am venit in apartament cu un meserias pentru a ne intelege la pret sa-mi faca un balcon. In urma discutiilor, ne-am impacat sa-mi faca la gata tot apartamentul (nou achizitionat) pana la data de 1 oct 2011.Prima si ultima oara cand am facut acest lucru, adica i-am dat suma de 2000 ron avans, urmand ca el ca vine de marti cu echipa(noi am vb sambata). A inceput el cu inca unul sa curete apoi sa dea cu adeziv pe pereti. Lucrarea a ramas in stadiul asta dupa 2 luni spunandu-i sa nu mai vina ( venise alt baiat ca el avea cica alte lucrari). A zis sa-l astept 2 saptamani sa-mi inapoieze restul de bani. Mentionez ca pe parcursul acestor 2 luni i-am mai dat inca 400 ron, iar cand i-am zis ca nu-i mai dau alti bani avans deoarece nu se vede ca se face nimic in apartament mi-a zis ca in acest mod va dura mult).dupa 3 sapt l-am sunat sa-l intreb de bani si mi-a zis ca mi-i va da dupa ce-si termina el lucrarile si va lua banii. Am mers la poilitie, politia a vb cu el si a zis ca nu are ce sa-i fac. La OPC m-a intrebat daca am contract si le-am zis ca nu mi-a dat nimic la mana. Ce pot face eu ca sa-mi recuperez banii ? Nu credeam ca pot face vreodata asa ceva..sa dau atatia bani in avans fara hartie...dar s-a intamplat.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 12:22, 28 Octombrie 2011
Faceti-i plangere penala pentru evaziune fiscala. Cu siguranta ca nu declara nicaieri banii castigati din lucrari.
Fara contract, intr-un proces civil nu aveti nicio sansa, intrucat dovada oricarei conventii se face cu acte. Nu este admisibila proba cu martori.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
Multumesc mult de raspuns. In acest caz (nu ma pricep) imi recuperez banii? Trebuie sa consult un avocat? Unde trebuie sa merg ?
Multumesc mult !
Pentru recuperarea banilor, va trebui sa va constituiti parte civila in procesul penal.
La avocat apelati, in situatia in care considerati necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma costy19 costy19 Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)
Teapa cat un salariu :( irinapopa21 irinapopa21 Buna, Revin si eu printre voi cu o noua problema care imi da deja batai de cateva luni si nu stiu ce sa mai fac. Avand in vedere ca am stat 1 an fara ... (vezi toată discuția)