avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere - culoarea rosie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere - culoarea rosie a semaforului

Buna ziua!
Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada 30 de zile si am primit o dovada provizorie de 15 zile pe motiv ca am depasit coloana de masini aflata la semafor si am trecut pe culoarea rosie a acestuia. As dori sa contest in instanta procesul verbal dar problema este ca nu am vrut sa il semnez si ca atare nu mi s-a inmanat respectivul proces verbal. Cum as putea depune contestatie inainte de expirarea dovezii provizorii valabila 15 zile in conditiile in care nu am un proces verbal care probabil imi va fi trimis prin posta in cine stie cat timp...
Va rog sa imi mentionati ce sanse de reusita am sa castig procesul in instanta in conditiile in care ora trecuta pe procesul verbal nu este cea reala (diferenta de cca 30 minute) - se incadreaza doar la nulitate relativa?-, nu am semnat procesul verbal iar pentru acest lucru agentul constatator a oprit pur si simplu un participant la trafic pe care l-a pus sa semneze ca si martor?
Va multumesc!
Procesul verbal de constatare a contraventiei se poate ataca la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita , in termen de 15zile de la comunicare .
Multumes pentru raspuns ...dar daca nu mi s-a "comunicat" procesul verbal? Era normal sa imi retina permisul?
in situatia in care ati refuzat sa semnati urmeaza ca procesul-verbal contraventional sa fie comunicat prin posta;
- de la data comunicarii aveti un ragaz de 15 zile pentru a formula plangere contaventionala in vederea anularii procesului verbal;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat a_p_a a_p_a Buna seara! As avea si eu nevoie de un sfat, va rog frumos! Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident; eu am trecut pe culoarea ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului verbal de contraventie Tony05 Tony05 Am fost oprit in data de 22.11.2010 de un echipaj de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi s-a intocmit proces verbal in baza art ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)