avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura exequator..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura exequator..

buna. am o sentinta judecatoreasca..primita ieri in Spania, unde mi se da custodia copilului si dreptul de a calatorii oriunde cu minora in afara Spaniei si dreptul de a lua decizii cu privire la ea, fara acordul tatalui.
Pentru ca tatal ei nu a mai dat nici un semn de un an incoace, doresc sa ii solicit pasaport romanes cu care pot sa ii cer documentele necesare sederii in Spania.
Stiu ca va trebui recunoscuta sentinta in Romania si ca am nevoie de copia hotararii straine si dovada caracterului definitiv al acesteia (printre altele).
ce inseamna asta..?
adica eu am sentinta doar. si dovada aceasta din urma ce este si cine mi-o da...am fosta aici la Judecatorie si au spus ca sentinta ar trebui sa fie sufiecient.

Cel mai recent răspuns: cassady , utilizator 13:11, 28 Octombrie 2011
Daca sentinta este definitiva si irevocabila si nu poate fi atacata prin recurs, atunci este suficienta.
Gasiti aici conditiile recunoasterii hotaririlor straine de catre statul roman.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
cassady, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta spaniola..si recunoasterea ei in romania ana s ana s am primit azi sentinta in care mi s-a acordat custodia fetitei cu dreptul de a calatori in afara Spaniei fara acordul tatalui si de a lua decizii referitoare ... (vezi toată discuția)
Costodie ceruta in spania, parinti romani, copil nascut in spania ana s ana s Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici. Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ... (vezi toată discuția)
Cind se aplica o hotarire judecatoreasca la care se face recurs ??? stefanspania stefanspania Va rog sa ma lamuriti privind aplicarea unei hotariri jud. de divort la care s-a facut recurs de cind incepe fectul ei juritic ?? Mai concret o ... (vezi toată discuția)