avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina in care nu se stie cine e vinovatul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina in care nu se stie cine e vinovatul

Buna ziua! Am nevoie de un raspuns urgent pentru a-mi putea face o parere legala despre ce mi s-a intamplat.
Am avut un accident de masina care s-a desfasurat in urmatoarele conditii: circulam regulamentar in localitate, cand la un moment dat am semnalizat pentru a intra pe un drum la stanga. Eram angrenata intr-o coloana de masini, cele doua masini din spatele meu au incetinit dandu-mi prioritate, insa cand am virat stanga o masina care intra in depasire din spatele coloanei a intrat in mine. Vreau sa stiu cine va fi tras la raspundere? Eu am cunostiinta cum ca nu este permis a depasi o coloana de masini, in cazul acesta el a avut o frana pe 21 de metri, si nici nu avea cum sa imi vada mie semnalizarea, dat fiind ca eu eram prima masina din coloana. Astept raspuns pentru a-mi clarifica cat de cat situatia. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laura_frincu , utilizator 10:02, 31 Octombrie 2011
in primu rand se pare ca cel care v-a tamponat avea o viteza destul de mare din moment ce pe carosabil se pot observa urmele unei franari de aproape 21 m!!! deci este culpabil datorita vitezei daca ar fi circulat cu o viteza rezonabila ar fi avut timp sa evite impactul....
Atat dv cat si cel care v-a lovit aveati obligatia de a va asigura inaintea efecturarii manevrei. Avand insa in vedere ca el a incalcat mai multe interdictii relative si obligatorii decat dv il consider vinovat pe cel care v-a lovit.
Art.45. -
(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un
obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.


Art.54. -
(1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Cred ca este clar, nu? Legea noua e proasta rau, mai proasta decat cea veche. Dvs. trebuia sa va asigurati la schimbarea directiei de mers ca nu perturbati circulatia. Cel care depaseste trebuia sa se asigure ca dvs. nu ati initiat o depasire (si nu ati initiat). Ati initiat o schimbare a directiei de mers (fara depasire), deci ati perturbat circulatia punand in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
Stupid dura (mioritica) lex?

Gresesc? :tooth:
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
ContSters184021, utilizator
Deci sa inteleg ca amandoi avem cate o parte din vina in accident... eu ca nu m-am asigurat cum trebuia si el... pentru ca a depasit in localitate cu o viteza mai mare de 50 km/ora. Probabil ca amandurora ni se va suspenda carnetul si vom primi cate o amenda... insa cine cui ii va da asigurarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)