avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Va rog, cat sau ce taxe sunt platibile in cazul donatiei facute de cumnatul meu ( un imobil casa + teren) ?. Exista posibilitatea unor scutiri de taxe ?
Cel mai recent răspuns: tibors , utilizator 08:40, 3 Noiembrie 2011
Intrebati un notar.Nu exista scutire de taxe.
puteti avea o reducere de 30% din onorariu ( care este si el vaiabil) daca va redacteaza contractul un avocat. depinde de pret ca sa vedeti daca renteaza.
Multumesc. Impozitul se plateste in acest caz, cumnat fiind ?
...reducerea pt "redactarea" actului de avocat nu mai e valabila...in ceea ce priveste donatia consider ca e scutita de impozit fiind afini...
art 77^1 cod fiscal
(2) Impozitul prevăzut la alin. (1) nu se datorează în următoarele cazuri:

b) la dobândirea dreptului de proprietate cu titlul de donaţie între rude şi afini până la gradul al III-lea inclusiv, precum şi între soţi.

Nu veti plati impozit, ci taxele notariale. Intrebati la mai multi notari cat costa, onorariile difera

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile ... TCSB TCSB Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile nu sunt rude ( sunt cumnați ), cine va plâti impozitul? Donatorul ( cel care donează ) sau ... (vezi toată discuția)
Impozit retinut abuziv de catre stat GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Fiind proprietari al unui ap. de 2 camere eu si sotul meu care este persoana cu handicap accentuat din anul 2002 cind a dobindit acest handicap( scutit de ... (vezi toată discuția)
Achizitie/donatie teren George Nicolici George Nicolici Buna ziua, Pentru a va expune problema mea trebuie sa ma intorc putin in timp. Asadar, in anul 1981, cand aveam patru ani, am fost infiiat cu drepturi ... (vezi toată discuția)