avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil

Va rog, cat sau ce taxe sunt platibile in cazul donatiei facute de cumnatul meu ( un imobil casa + teren) ?. Exista posibilitatea unor scutiri de taxe ?
Cel mai recent răspuns: tibors , utilizator 08:40, 3 Noiembrie 2011
...din cauza formularii de mai sus am unele rezerve cu privire la impozi...donatia intre rude si afini...s-a folositconjunctia "si" nu "sau"...inclin sa cred ca in contractul de donatie e musai sa fie un raport de rudenie posibil dublat de un raport de afinitate insa nu afinitate exclusiva...un frate casatorit doneaza cu sotia casa lor fratelui respectiv cumnatului...
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
ContSters4579, utilizator
...pt ca in alta parte se spune ca relatia de rudenie se dovedeste cu acte...nu spunne relatia de rudenie sau cea de afinitate...deci scutirea e data de relatia de rudenie in principal insa daca incidental apare si un afin donatia e in intregime scutita...
Multe multumiri pentru raspuns ! Poate, personal, va voi solicita o clarificare. Cu consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile ... TCSB TCSB Bună ziua. În cazul unei donații imobiliare, unde părțile nu sunt rude ( sunt cumnați ), cine va plâti impozitul? Donatorul ( cel care donează ) sau ... (vezi toată discuția)
Impozit retinut abuziv de catre stat GORNIC.IOAN GORNIC.IOAN Fiind proprietari al unui ap. de 2 camere eu si sotul meu care este persoana cu handicap accentuat din anul 2002 cind a dobindit acest handicap( scutit de ... (vezi toată discuția)
Achizitie/donatie teren George Nicolici George Nicolici Buna ziua, Pentru a va expune problema mea trebuie sa ma intorc putin in timp. Asadar, in anul 1981, cand aveam patru ani, am fost infiiat cu drepturi ... (vezi toată discuția)