Am incheiat un contract la [o companie] pe 2 ani de zile. Viteza de banda era VDSL, o viteza prin fibra optica disponibile in anumite locatii.
La jumatatea perioadei contractuale m-am mutat in alt apartament. Am cerut mutarea serviciilor in acea locatie. Cei de la [companie] mi-au spus ca nu este disponibil serviciul prin fibra optica si ca vor trebui sa imi ofere serviciul ADSL, viteza mai mica.
Astazi, cand am vrut sa aflu cat mai am din perioada contractuala (stiam ca ar trebui sa se termine) , aflu cu stupoare ca mai am un an de zile .
Ma duc la sediu la ei si ii intreb cum este posibil asa ceva, totul pentru a afla , ca acea mutare de locatie mi-a prelungit contractul cu un an de zile, totul fara ca sa fiu instiintat .
Nu mi s-a oferit nicio posibilitate de a modifica acest lucru .
Asadar, avand in vedere ca cei 2 ani initiali aproape au trecut, ce pot face pt a incheia contractul fara a plati lor daune ?
Nu am fost instiintat de acea prelungire de contract total absurda, doar pt o mutare de domiciliu , de asemenea, am inteles ca este si o lege care , daca am acoperit "bonusurile" lro nu trebuie sa imi ceara bani pentru reziliere .
Trimiteti-le o instiintare scrisa cum ca nu veti mai plati abonamentul dupa data de....
Daca vor continua sa va trimita facturi, faceti o invitatie la conciliere, apoi proces pentru a se pronunta o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate ca perioada contractuala a incetat.
Eu sunt convins ca in contractul pe care l-ati semnat se specifica faptul ca trebuie sa anuntati cu 30 de zile inainte de expirarea acestuia daca doriti incetarea relatiilor contractuale si ca acesta se reiinoieste automat pentru o perioada de 1 an in cazul in care nu o faceti. Solicitati rezilierea amiabila a contractului bazat pe faptul ca nu sunteti multumit de noua conexiune, am observat ca RTc are o posibilitate in contract in acest sens (acordul partilor)
Multumesc de raspuns. Nu este vorba faptul ca nu i-am instiintat cu 30 de zile inainte , este vorba ca perioada contractuala era de 2 ani de zile, iar cand m-am mutat s-a transformat in 3 ani de zile.
Multumesc de raspuns. Nu este vorba faptul ca nu i-am instiintat cu 30 de zile inainte , este vorba ca perioada contractuala era de 2 ani de zile, iar cand m-am mutat s-a transformat in 3 ani de zile.
Pai nu ziceti ca trebuia sa se termine contractul zilelel astea? De aici am dedus ca nu i-ati instiintat.