avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil

Ma scuzati ca deranjez si eu cu o intrebare.Vecinul meu a aflat cu stupoare ca a fost dat in judecata,in civil,pentru o presupusa fapte de delapidare.Procesul penal nu a inceput inca,dar civilul se pare ca deja a avut o infatisare fara ca el sa stie.Cum e posibil asa ceva?In posta nu a gasit nimic,e posibil sa-i fi fost luata de altcineva sau pur si simplu sa nu fi primit.Ce trebuie sa faca in cazul asta?Este normal?
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 00:53, 31 Octombrie 2011
Cutia postala?Eu stiu ca se vine la usa.Din posta poate fi luata de oricine.Citatiile se dau personal din cate stiu eu.
Cercetarile penale se poate fac fara cunostinta personei din cauza. Doar cand actiunea este adresata la persona cercetata este momentul de a pune in cunostinta actiunea, pana atunci este doar invinuit, dupa care este considerat inculpat. Daca se dispune trimitere in judecata se poate face si mai multe cercetarile, si e absolut obligat se asculte inculpat.
Oricum conform arts. 175 si urmatoare ale cod de procedura penala, citatia se face prin agente, se inmana cu anumite cerintele, si Invinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca organul de urmarire penala sau instanta constata motivat ca in interesul rezolvarii cauzei se impune aceasta masura. Intretimp ce este invinuit sau inculpat se poate asegura procesul prin masurile de siguranta: retinerea; obligarea de a nu parasi localitatea; arestarea preventiva.

La penal asa stiu si eu.Dar eu vorbeam de civil.Mi se pare ciudat sa lasi citatia in posta.Si cum e posibil sa aiba loc infatisarea fara inculpat?Cand el nu este plecat nici unde.E acasa bine mersi.
Se mai lasa si in cutia postala.
Eu ii recomand sa isi angajeze avocat, macar pentru o consultatie, acesta va sti ce sa ii raspunda, in baza numarului de dosar.
Eu eram curios daca un proces civil se poate desfasura fara ca partea inculpata se primeasca vreo citatie oficiala(in orice stat de drept se stie ca nu prezinta nici o garantie lasarea ei in posta sau in usa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters274040 ContSters274040 Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima. Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Parat refuza primirea citatiei Gina_N Gina_N Buna ziua, Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, ... (vezi toată discuția)