avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat pentru alcool!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat pentru alcool!

Am un prieten si i-au luat permisul pt conducerea autoturismului sub influenta alcoolului, cu 1,20 gr alcool in sange. Stiu cum suna...dar nu-l justifica, a avut motivele lui.
Asta s-a intamplat in 11 Ianuarie, de atunci a fost chemat la politie sa mai dea o declaratie dar de atunci nimica. Inseamna ca sta pe dreapta de mai mult de 10 luni.
Pe mine m-ar interesa cat timp mai dureaza sa fie chemat la procuror? Cat mai dureaza tot procesul pana la sentiinta dupa ce a fost chemat la procuror? Cat mai trebuie sa stea omul fara permis? daca nu stiti exact sa-mi scrie cu aproximatie...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulianandrei , utilizator 20:17, 5 Ianuarie 2013
Eu am dosare din 2009 inca netrimise in judecata, asa ca poate sa mai dureze.
Sa faca o cerere de urgentare a cercetarilor la prim-procurorul parchetului.
Cum pot sa fac cererea respectiva? Aveti cumva un sablon?
Multumesc anticipat.
Nu exista un model, o formulati cum considerati de cuviinta, mentionati numarul de dosar penal si motivati urgentarea ca a trecut atata timp fara sa puteti conduce si ca doriti o solutionare mai rapida a cazului.
Printr-o cerere adresata procurorului de caz puteti afla si care este stadiul dosarului si cat mai aveti pana va intra dosarul pe rol. Daca permisul a fost anulat si primiti o condamnare cu suspendarea executarii, la implinire unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti puteti depune actele pt inscrierea la un nou examen de obtinere a permisului. Daca veti condamnat cu executarea in penitenciar a pedepsei atunci puteti depune actele dupa 6 luni de la executarea pedepsei.
Multumesc frumos pentru ajutorul.

Alte discuții în legătură

Sentinta penala de condamnare cu suspendare MariusIonelS MariusIonelS Buna seara Am o sentinta penala de condamnare 1 an cu suspendare pt conducere sub influenta alcoolului. In acea sentinta nu este mentionat absolut nimic ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis Catalinbz Catalinbz Ca multi altii de pe forum am calcat si eu stramb.In data de 15 aprilie 2012 am fost prins baut la volan in urma unui accident soldat doar cu avarierea masinii ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte nelu1976 nelu1976 in data de 8 decembrie 2010 un amic a fost prins la volan baut cu 0,66 alcool in aerul expirat,1,20 in sange la prima recoltare si 1,40 la a 2-a.are proces ... (vezi toată discuția)