avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte copil pentru plecare din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte copil pentru plecare din tara

Ca sa pot iesi cu copilul din tara imi mai trebuie procura de la fostul sot?Suntem divortati legal din 2005. Ce alte acte pentru copil imi mai trebuiesc?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:35, 29 Octombrie 2011
Nu aveti nevoie de acord. In baza hotararii de divort ii faceti copilului pasaport si iesiti cu el din tara.
Nu, nu aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui.
Aveti nevoie de hotararea de divort legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului ContSters75210 ContSters75210 Buna dimineata. As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru a pleca cu copilul din tara daca sunt divortata de tatal sau si minorul mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)