Buna ziua,
Va rog sa-mi da-ti un sfat in urmatoarea situatie.
De un an am fost angajatul unei firme care are asociati straini. Totul a mers in regula, firma a facut si face profituri frumoase.
Ieri insa a venit patronul la biroul firmei si mi-a zis ca sunt dat afara pentru ca a primit informatia de la contabilitate ca e nevoie de reducere de personal, astfel nu au ce face trebuie sa ne despartim. Asta s-a facut fara nici un preaviz, fara nici o atentionare. Mai mult nici in concediu nu am fost anul acesta.
Mentionez ca am fost angajat pe post de jurisconsult cu toate ca am fost in realitate sef de birou.
Ce pot face? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc pentru raspuns.
Prin ceea ce ne relatatii, vi s-au incalcat flagrant drepurile, aveati dreptul la un preaviz de 20 de zile, iar decizia de concediere conform art 76 codul muncii, trebuie comunicata in scris si transmisa dumneavoastra personal( in persoana, sau prin scrisoare recomandata), pana cand aceste formalitati nu au fost indeplinite de angajatorul dumneavoastra conform art 77 c. muncii, concedierea nu v-a produce efecte, pana cand aceste formalitati nu sunt indeplinite. In concluzie, il putei chema in judecata pe angajatorul dumneavoastra si veti avea posibilitatea sa fiti reangajat si sa primiti compensatii egale cu salariile pe care nu le-ati primit. Va urez succes.
Somaj
cordun
buna ziua,
Doresc sa stiu si eu cum pot obtine somaj.
Patronul firmei unde lucrez mi-a adus la cunostinta verbal ca citez \\" de maine considera ca esti in ... (vezi toată discuția)
Preaviz
shumy
Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
1) am revenit din concediul pentru cresterea copilului si mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)