avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa pe numele nepotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa pe numele nepotului

Revin la intrebareaanterioara:daca vreau sa cumpar o casa pe numele nepotului meu care are 8 ani,este nevoie la notariat de un formular completat la Autoritatea Tutelara din sectorul de resedinta? Asa am inteles printre dintii unui notar,pentru ca alte informatii nu da decat cand vin cu actele casei.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 23:35, 29 Octombrie 2011
Da, este adevarat. Minorul trebuie reprezentat de parinti/ tutore/curator si actul se va face cu incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare/instantei de tutela.

Informatia pe care ati primit-o de la notar este adevarata pentru ca minorii (sunt minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani) nu au dreptul sa încheie personal şi singuri contracte. Reprezentantul legal (sau, dupa caz, parintii, tutorele sau curatorul) va incheia contractul pentru o astfel de persoana.

Acel "formular" se numeste Dispozitie de numire a unui curator si se emite de catre primarul sectorului, orasului, municipiului sau comunei de unde nepotul dvs are resedinta.

Pentru emiterea dispozitiei va veti adresa serviciului de Autoritate Tutelara din cadrul primariei si veti avea supra dumneavoastra:
- cerere tip din partea curatorului, utilizandu-se formularul de la primarie
- copii de pe certificatele de nastere ale minorilor/ majorilor;
- copii de pe buletinele/cartile de identitate ale minorilor/majorilor;
- copii de pe certificatele de deces ale parintilor, daca este cazul;
- copia buletinului/cartii de identitate a persoanei care urmeaza sa sustina interesele minorilor/majorilor (curator);
- consimtamantul curatorului privind reprezentarea sau asistarea minorilor aflati in dificultate sau a majorilor aflati in imposibilitatea de a se reprezenta in acte juridice.


Acuma, cate Marii atatea ..palarii, dar eu pe acestea le cer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu cum pot bunicii sa ii transmita un imobil nepotului minor? care este solutia cea mai practica pentru ca bunicii sa treaca pe numele nepotului minor un imobil? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)