avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca cu baiatul in China?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca cu baiatul in China?

Vreau sa initiez divortul si sa plec in China unde am o oferta de munca. Avem un copil de 5 ani si sotul nu poate sa se ocupe de el. Munceste in constructii, pleaca de dimineata la 7 si vine acasa la 19:00. As vrea sa iau copilul cu mine, fiind sigura ca ii pot oferi mult mai multe posibilitati. Pe langa faptul ca sunt profesoara (adica am alte metode de comunicare cu copilul), chiar sunt interesata de bunastarea lui. Sotul nu are cum sa reuseasca sa intretina copilul si nici sa contribuie la educatia lui.
Cel mai recent răspuns: dismissed , utilizator 01:55, 11 Noiembrie 2011
Daca sotul dvs. este de acord si intelege situatia; daca va intelegeti cu privire la toate aspectele legale, puteti divorta la notar.

Veti putea, apoi, sa luati copilul cu dvs.

Nu stiu cat de intelegator va fi. Ce ma intereseaza e soarta copilului care, ramas cu tata, va fi neglijat. Protectia copilului nu poate interveni in cazul acesta? Sotul meu este foarte razbunator si va vrea sa ma pedepseasca refuzand colaborarea si va sustine ca poate duce copilul la maica-sa in R. Moldova.
Inainte de introducerea actiunii de divort, va recomand fie consultarea, fie angajarea unui avocat pentru redactarea actiunii si asistenta dv. juridica in cadrul acestui proces pentru ca Noul Cod civil prevede modificari in ceea ce priveste efectele divortului in ceea ce priveste raporturile dintre parinti si copii lor minori, inclusiv exercitarea autoritatii parintesti care, de regula, apartine ambilor parinti si, numai in situatii exceptionale, apartine doar unuia dintre acestia, inclusiv locuinta copilului dupa divort.
Nu va recomand sa plecati in acest proces fara a fi asistata de un avocat...
Succes! ;)
.
V-a trebui sa solicitati custodia minorului in instanta. Daca aveti dovezi ca tatal ii face rau minorului si afecteaza interesele superioare ale minorului puteti cere custodia unica.
Anna1973 a scris:

Nu stiu cat de intelegator va fi. Ce ma intereseaza e soarta copilului care, ramas cu tata, va fi neglijat. Protectia copilului nu poate interveni in cazul acesta? Sotul meu este foarte razbunator si va vrea sa ma pedepseasca refuzand colaborarea si va sustine ca poate duce copilul la maica-sa in R. Moldova.

Nu inteleg ce va determina sa fiti atat de convinsa ca ar putea fi o realitate, ceea ce spuneti/ganditi!

Custodia copilului, conform dispozitiilor legale, va fi "comuna" iar daca veti ajunge la un divort in instanta, nu stiu daca veti putea lua copilul cu dvs.-depinde de imprejurari...de interesul minorului, etc.

Daca sotul va da acordul sa plecati/luati copilul cu dvs. in China, casatoriti fiind, puteti solutiona problema civilizat, fara complicatii.

Este dificil de emis o opinie juridica in astfel de cazuri... va avea "relevanta" la procesul de divort, prezenta dvs. alaturi de copil...ipotetica lipsa a dvs. si de la divort si de langa copil, urmand a fi sanctionata de catre instanta de tutela.

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)