Anna1973 a scris:
Nu stiu cat de intelegator va fi. Ce ma intereseaza e soarta copilului care, ramas cu tata, va fi neglijat. Protectia copilului nu poate interveni in cazul acesta? Sotul meu este foarte razbunator si va vrea sa ma pedepseasca refuzand colaborarea si va sustine ca poate duce copilul la maica-sa in R. Moldova.
Nu inteleg ce va determina sa fiti atat de convinsa ca ar putea fi o realitate, ceea ce spuneti/ganditi!
Custodia copilului, conform dispozitiilor legale, va fi "comuna" iar daca veti ajunge la un divort in instanta, nu stiu daca veti putea lua copilul cu dvs.-depinde de imprejurari...de interesul minorului, etc.
Daca sotul va da acordul sa plecati/luati copilul cu dvs. in China, casatoriti fiind, puteti solutiona problema civilizat, fara complicatii.
Este dificil de emis o opinie juridica in astfel de cazuri... va avea "relevanta" la procesul de divort, prezenta dvs. alaturi de copil...ipotetica lipsa a dvs. si de la divort si de langa copil, urmand a fi sanctionata de catre instanta de tutela.