avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca cu baiatul in China?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca cu baiatul in China?

Vreau sa initiez divortul si sa plec in China unde am o oferta de munca. Avem un copil de 5 ani si sotul nu poate sa se ocupe de el. Munceste in constructii, pleaca de dimineata la 7 si vine acasa la 19:00. As vrea sa iau copilul cu mine, fiind sigura ca ii pot oferi mult mai multe posibilitati. Pe langa faptul ca sunt profesoara (adica am alte metode de comunicare cu copilul), chiar sunt interesata de bunastarea lui. Sotul nu are cum sa reuseasca sa intretina copilul si nici sa contribuie la educatia lui.
Cel mai recent răspuns: dismissed , utilizator 01:55, 11 Noiembrie 2011
la intrebarile dvs,.exista un singur raspuns: actionati!
av.antoanelageaman a scris:

in primul rand trebuie sa promovati actiune de divort si apoi ordonanata presedentiala ( actiunee fff urgenta) de incredintare pana la solutionarea divortului si suplinirea acordului tatalui...nu va mai consumati cu discutiile pe custodia comuna , nici nu este prevazuta in Noul cod civil intrebati ce articol prevede si veti vedea ca nimeni dintre cei ce sustin custodia comuna nu pot indica nimic decat speculatii;)....dar nu vreau sa polemizez. vreau sa dau solutii..si nu vorbesc in necunostinta de cauza,am avut destule actiuni de genul asta

Doamna Avocat,va rog frumos, luminati-ma!
Cu hotararea "provizorie" de incredintare,(pana la pronuntarea divortului) obtinuta prin ord.pres. plus suplinirea acordului tatalui, POT IESI DIN TARA cu copilul de cate ori vreau, fara alte umilinte in fata tatalui, pentru a obtine si de la el o declaratieacord ?
Nu sunt sigura ca mai inteleg !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)