avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

buna ziua,
as dori sa va rog sa ma ajutati in problema pe care o am: sunt angajata cu contract pe perioada determinata.Intentionez sa raman insarcinata. Am dreptul sa intru in concediu medical cu risc de sarcina daca am mai avut concediu medical in ultimele 12 luni de 180 de zile (alte probleme medicale)?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:49, 30 Octombrie 2011
Daca sunteti insarcinata si desfasurati la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii, angajatorul este obligat sa ii modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori, daca nu este posibil, sa o repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salarial.

In cazul in care angajatorul, din motive justificate in mod obiectiv, nu poate sa indeplineasca aceasta obligatie, atunci aveti dreptul la concediu de risc maternal, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile.

Da, aveti posibilitatea sa beneficiati in conditiile prevazute de OUG nr.96/2003 de concediu de risc maternal ...
...sunt angajata cu contract pe perioada determinata....

Daca va ganditi sa impiedicati incetarea contractului intrand in concediu medical va inselati.
CIM pe durata determinata va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat chiar daca sunteti in concediu de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Claudyia CLAUDYIA CLAUDYIA LUCREZ IN INVATAMANT. am contract de munca pe durata determinata cu 1/2 norma din 1 sept 2009 -1 sept 2010, la o scoala si de la 1 oct2009 - 1 aug 2010 la alta ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a concediului de risc maternal Mari1980 Mari1980 Buna ziua, Ma aflu in CCC pentru primul copil pana in luna decembrie 2011. Am rugamintea sa ma ajutati raspunzandu-mi la doua intrebari. Daca la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate ynna25 ynna25 buna ziua,am si eu o intrebare cine ma poate ajuta?am fost plecata din tara la munca,dupa ce m-am intors mai mult timp nu am lucrat nicaieri si acuma sunt ... (vezi toată discuția)