avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta familiei

Am doi copii,unul de 10 respectiv 6 ani si as dori sa stiu cum sa procedez pentru a face o clauza prin care apartamentul pe care il detinem eu si sotul meu sa fie al copiilor si nici unul din noi sa nu aiba drept de vanzare a locuintei.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 13:14, 31 Octombrie 2011
Puteti intocmi in favoarea copiilor un contract de donatie sau un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct (dreptul de a locui in acel imobil pana la decesul transmitatorilor).
Acest lucru se face prin notar sau prin tribunal.Care este mai convenabil si mai usor de facut?
Contractul de donatie sau cel de vanzare-cumparare se perfecteaza la notar.
Din punctul de vedere al costurilor, nu va poate ajuta in mod concret decat un notar public, ambele fiind la fel de usor de intocmit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donaţie sau de vanzare-cumpărare între mamă şi copilul unic elenagabi elenagabi Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat în următoarea problemă. Locuiesc împreună cu mama mea, care este pensionară, şi eu sunt unicul copil ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)