avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cadru tehnic PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cadru tehnic PSI

Ordinul 58/15.04.2009 abroga metodologia de atestare a cadrelor tehnice PSI. Asta inseamnta ca pot sa dispun prin decizie ca aceasta activitate sa fie executata de un lucrator fara cursul aferent?

Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:28, 23 Noiembrie 2011
OMI 90/2001 privind metodologia de atestare a cadrelor tehnice PSI a fost abrogat de OMAI 58/2009, astfel incat in prezent pot deveni cadre tehnice PSI persoanele care urmeaza cursurile de formare profesionala organizate de firme autorizate in acest sens ca furnizori de formare profesionala in sistemul de formare profesionala a adultilor conform OG 129/2000 acreditat de CNFPA. Ocupatia cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor face parte din grupa majora 5 din Clasificarea Ocupatiilor din Romania (cod COR 541902), astfel incat pentru dobandirea competentelor necesare in acest domeniu nu sunt solicitate studii superioare, fiind suficiente studiile medii. In privita duratei cursurilor de formare profesionala, aceasta este stabilita prin contractul incheiat cu furnizorul autorizat de formare profesionala. La acest moment nu sunt prevazute alte conditii necesare a fi indeplinite incepand cu 01.01.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, am organizat cursuri neacreditate. pot fi anulate facturile pe care le-am emis din acest motiv? pauldorin87 pauldorin87 sunt PFA, cod caen 8559- alte forme de invatamant, diploma formator in urma cu un an am organizat niste cursuri neacreditate, avand ca tema implementarea ... (vezi toată discuția)
Formator de formatori Madalin Lupescu Madalin Lupescu Buna dimineata! Am nevoie de o lamurire privind interpretarea OUG 129/2000 si anume:am urmat in anul 2010 un curs de Formator de Formatori acreditat CNFPA,eu ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii psi sindicalistul sindicalistul in urma promovarii examenului dupa un curs de 2 saptamani ti se elibereaza un atestat de "inspector protectia muncii" - acelasi lucrucru se intampla si in ... (vezi toată discuția)