avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Daca o femeie a trait in concubinaj 25 de ani si a muncit alaturi de concubin , poate solicita pensie de urmas conform noului cod civil si ce pasi ar trebui sa urmeze ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:24, 30 Octombrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Pe cale de consecinta, raspunsul este ca nu puteti beneficia de pensie de urmas daca ati avut doar o relatie de concubinaj si nu un mariaj cu persoane de pe urma careia doriti aceasta pensie de urmas. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sotului decedat-pensie de urmas? luminita333 luminita333 Buna ziua , am cateva nelamuriri cu privinta la mostenirea in urma decesului sotului meu. Sotul meu a mostenit in timpul casatoriei o padure care acum este pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Georgia55 Georgia55 O femeie care a trait in concubinaj timp de peste 20 ani, are dreptul de a primi pensie de urmas in cazul decesului concubinului, ea neavand niciun venit. Daca ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la mostenire al celuilalt. luducornelia luducornelia Socrul meu traieste in concubinaj.Sotul meu este singurul copil al socrului meu.In cazul decesului socrului meu, concubina are drept la mostenirea bunurilor ... (vezi toată discuția)