avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecina mi-a luat din teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecina mi-a luat din teren

Am luat o casa cu un teren concesionat de primarie,terenul este de 105 metri(si in acte la fel este metrajul)impozit platesc tot pe 105 m.Vecina mea spune ca 10 m sunt ai dansei fara sa imi arate un act ceva.De curand mi-a daramat gardul si mi-a luat acei metri,nelasandu-mi nici un fel de spatiu in lateralul casei.Ca sa fie totul mai frumos a mai construit si o magazie drept lipita de casa mea,in geamul meu,totul in 2 zile.Este normal asa ceva???Chiar daca,sa zicem,este terenul dansei sa nu lase nici o distanta intre gard si casa?Oare chiar poate sa construiasca ce vrea pe casa mea si pe acel teren pe care eu am acte si platesc un impozit??
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 21:47, 30 Octombrie 2011
Sesizare cla primarie - disciplina in constructii.
De asemenea puteti depune si plangere penala pentru savarsirea infractiunii de vtulburare de posesie.
"Art. 220. - Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fara consimtamântul acestuia sau fara aprobare prealabila primita în conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Daca fapta prevazuta în alin. 1 se savârseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Daca fapta prevazuta în alin. 2 se savârseste de doua sau mai multe persoane împreuna, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)
Expert topografic + cadastristul itgenmar itgenmar In urma cu 2 ani am cuparat un teren si mi-am costrui o casa. I-am facut cadastru, am facut expertiza topografica. Vecinul meu mi-a scos de 2 ori tarusi ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ?? adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Locuiesc in mediu rural, unde am ca \"vecini \" o familie ce au drept de servitute a unui drum care trece prin proprietatea mea. Pentru a fi ... (vezi toată discuția)