avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cota energie termica pt apartamentele care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cota energie termica pt apartamentele care renunta la repartitoarele de costuri

Cum se repartizeaza cota cu energia termica pentru proprietarii care renunta la repartitoarele de costuri?

Va rog sa indicati si baza legala.

In urma cu 6 ani au fost instalate repartitoare de costuri.
Conform Ordinul 233 al ANRSC daca nu sunt montate repartitoare repartizare costului energiei termice se face dupa suprafata utila DACA nu s-au modificat caloriferele originale ale blocului.
Rezulta evident ca singura metoda de marire a consumului este inlocuirea caloriferelor cu altele mai mari.
Deci, nu se poate cere cuiva sa plateasca mai mult dupa montarea repartitoarelor fata de cat a platit inainte (presupunand ca nu si-a schimbat caloriferele).
Pentru a se repartiza corect costurile consumurile ar trebui plafonate la nivelul masurat anterior (eventual corectat in functie de temperatura medie exterioara).

La fel ar trebui sa existe si un consum minim, generat de incalzirea prin pereti de la apartamentele vecine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termica în condominiu dumitruivascu1941 dumitruivascu1941 Buna ziua, 1) Va rog sa-mi precizati daca ORDINUL nr. 343/2010 (*actualizat la data de 29 iulie 2010*) publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 528 din 29 ... (vezi toată discuția)
Autoritatea naþionalã de reglementare pentru serviciile comunitare de utilitãþi publice vã informeazã: rodica_post rodica_post Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Autoritatea Naţională de ... (vezi toată discuția)
Mod de repartizare a calcului caldurii Nivea Nivea Dupa ce anul trecut ii convinsesem pe cei de la ISTA sa nu mai trimita calcul la comun pentru cei debransati (restul fiind la centrala de bloc) anul asta ISTA ... (vezi toată discuția)