avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor asistent sau martor ocular?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor asistent sau martor ocular?

circulind cu masina in afara localitatii am fost oprit de un echipaj de politie care m au pus sa semnez un pv ca un alt sofer a depasit pe linie continua.
acum sint chemat sa dau declaratie la proces
vreau sa l ajut pe om si sa nu i ia carnetul
am trimis scrisoare ca am fost doar martor asistant la tribunal
intrebarea mea este daca pe pv se specifica ca am fost martor ocular sau martor asistant si daca vin la proces politaii care m au pus sa semnez ?
pot sa merg acolo si sa spun ca nu am vazut ca a depasit pe linie continua si ca am semnat doar ca soferul nu vroia sa semneze?
daca am trimis scrisoare e valabila sau trbuie sa ma mai prezint si eu la proces?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:11, 4 Noiembrie 2011
Calitatea pe care o aveti este de martor pe aspectul ca ati fost de fata cand s-a incheiat pvc iar contravenientul a refuzat sa semneze.
Pentru a spune ceva instantei de judecata trebuie sa fiti in fata acesteia in persoana. Scrisoarea trimisa de dvs. nu are nici un efect.
Este obligatorie prezenta dvs.in fata instantei de judecata.Daca nu va veti prezenta veti fi amendat si adus cu mandat de aducere.Prezentati-va si aratati instantei de judecata si aratati tot ceea ce cunoasteti in legatura cu cele intamplate.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Deci, fiind martor asistent, dvs trebuie sa explicati instantei de ce nu a semnat contravenientul procesul verbal. Atat.
Daca vreti sa-l ajutati pe cel in cauza si sa declarati ca ati si vazut ca nu a incalcat linia continua - este posibil. Dar, asta s-ar putea numi marturie mincinoasa (daca nu erati prin zona ca sa puteti vedea, la momentul cand se apreciaza incalcarea liniei continue)
~ Conținut șters la cerere ~
Prezentati-va la proces si referiti-va strict la motivul pt care nu a semnat PV celalat participant la trafic. Este sfatul meu dar dv faceti cum credeti.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru centura Ion Popescu-Bumbesti Ion Popescu-Bumbesti Am fost amendat pentru faptul ca agentul a trebuit sa mearga pana la masina mea cateva zeci de metri.Dupa semnalul pentru oprire efectuat de catre agent,am ... (vezi toată discuția)
Martor asistent in pv podaraurel podaraurel Este valabila declaratia unui martor asistent in instanta daca in pv de constatare apare numai numele fara alte date si nici nu semneaza pv ? (vezi toată discuția)
Contestatie pv-depasire pe trecere de pieton michel1992 michel1992 Buna ziua, Vineri la ora 8 seara circulam pe o strada la periferia orasului brasov si in fata mea un autoturism si si in fata lui o masina de politie, ... (vezi toată discuția)