circulind cu masina in afara localitatii am fost oprit de un echipaj de politie care m au pus sa semnez un pv ca un alt sofer a depasit pe linie continua.
acum sint chemat sa dau declaratie la proces
vreau sa l ajut pe om si sa nu i ia carnetul
am trimis scrisoare ca am fost doar martor asistant la tribunal
intrebarea mea este daca pe pv se specifica ca am fost martor ocular sau martor asistant si daca vin la proces politaii care m au pus sa semnez ?
pot sa merg acolo si sa spun ca nu am vazut ca a depasit pe linie continua si ca am semnat doar ca soferul nu vroia sa semneze?
daca am trimis scrisoare e valabila sau trbuie sa ma mai prezint si eu la proces?
eu v-am raspuns din activitatea practica - instanta a dispus din oficiu citarea martorului asistent (domiciliat la 20-30 km de galati. Cand s-a pus problema cheltuielii de transport, judecatorul a dat din umeri si a opinat ca "fiind obligatia martorului de a se prezenta la proces, acesta nu poate cere de la altcineva restituirea cheltuielii de transport" :O
si, in acest caz, ne mai miram ca lumea evita calitatea de martor???
buna seara
imi puteti spune cum aflu ce a stabilit judecatorul, daca primesc banii de drum, sau nu si cind este urmatoarea infatisare?
multumesc anticipat
Puteti afla cand este urmatoarea infatisare de pe site-ul instantei. Restul informatiilor le aflati numai din dosar, deci ar trebui sa va deplasati pana acolo.
Eu v-am spus ca aveti dreptul sa primiti aceste cheltuieli si v-am dat si temeiul legal. In practica, insa, se intampla multe. Nu am cum sa stiu daca judecatorul a stabilit aceste cheltuieli si, in general, nu am cum sa cunosc dosarul.
Solicitati instantei, in scris, sa va comunice de unde puteti ridica suma necesara cheltuielilor cu drumul, avand in vedere dispozitiile art. 170, alin. (1) si art. 171 ind. 1 Cod procedura civila, ca sa acoperim tot. E unicul lucru pe care vi-l pot sugera.