avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cu ce articol desfac cim pentru ca angajatii sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cu ce articol desfac cim pentru ca angajatii sa beneficieze de somaj?

Buna ziua !
Am nevoie se un sfat :
As vrea sa stiu cu ce articol pot desface CIM pr. 2 angajati, a.i. sa poata primi somaj ?
Daca invoc desfiintarea postului ( care este acum articolul ?), dupa ce perioada pot angaja pe altcineva pe acelasi post ?

MULTUMESC MULT !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 31 Octombrie 2011
1. Articolele din Codul muncii (actualizat si renumerotat) cu care inceteaza CIM si care permit ca salariatul sa beneficieze de indemnizatie de somaj sunt urmatoarele: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

2. - Desfiintarea postului este prevazuita in art.65(1).
- Daca este concediere individuala puteti angaja o alta persoana dupa trecerea celor 45 de zile in care salariatul concediat poate contesta decizia de concediere.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc inca o data pt. raspunsul complet ! Am totusi o nelamurire : se poate face contestatie in 45 nu in 30 de zile ?
Art. 211 Legea nr. 62 Dialogului social
Cererile pot fi formulate de cei ale căror drepturi au fost încălcate după cum urmează:
a)măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă;
carmen.balan1967@yahoo.com a scris:

Multumesc inca o data pt. raspunsul complet ! Am totusi o nelamurire : se poate face contestatie in 45 nu in 30 de zile ?

Decizia de concediere se contesta in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei salariatului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul Dita88 Dita88 care e procedura in cazul in care o societate doreste sa bage in somaj pe un angajat? (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din concediul medical pentru ingrijire copil pana la 2 ani mi37 mi37 O angajata nu mai vrea sa se intoarca la serviciu deoarece nu are cu cine lasa copilul dar ar vrea si somaj....se poate??? Trebuie cumva sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art.65 (1) codul muncii mary2015 mary2015 Buna ziua ! In cazul concedierii individuale pe motive care nu tin de persoana salariatului efectuata in temeiul art.65 (1) din Codul muncii, va ... (vezi toată discuția)