avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... pot sa inchiriez spatiu comercial ca si persoana ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

pot sa inchiriez spatiu comercial ca si persoana fizica pentru petreceri?

Buna ziua
Rog ajutor intr-o problema
Sunt persoana fizica si am un spatiu comercial pentru inchiriere. Cam de 4luni am renuntat la un client, care avea restaurant. Pot sa inchiriez la persoane fizice pt petreceri/ zile de nastere etc. fara sa am autorizatie sau firma cu cod CAEN"Inchiriere si subinchiriere"? Mentionez ca bauturile ,mancarea plus DJ-ul sunt aduse de catre client. Eu as pune la dispozitie doar spatiul.
A doua situatie in care as dori sa inchiriez ar fi prin colaborare cu mai multe restaurante. La fel eu sa pun la dispozitie doar spatiul , iar restaurantele sa aduca mancare ,ospatari, muzica etc. Imi trebuie autorizatie daca inchiriez spatiul la mai multe restaurante, in ceva de genul " regim hotelier"/ocazional?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:57, 1 Noiembrie 2011
Spatiul e pe numele dumneavostra ca persoana fizica. Puteti face contracte de inchiriere cu respectivele persoane fizice sau juridice pe care sa le inregistrati la administratia financiara si sa platiti impozit pe venitul obtinut. Asta daca aveti o frecventa mai mica de inchirieri intr-un an. Altfel cred ca va e mai avantajos un pfa cu impozitarea in regim real, pentru ca la un moment dat veti dori sa faceti o curatenie sau o renovare a acelui spatiu sau unele reparatii la instalatia electrica sau de apa de exemplu si veti putea astfel deduce aceste cheltuieli.
Multumesc pentru raspuns
Sa inteleg ca as putea face un contract de inchiriere atat cu persoane fizice si juridice pentru 3-6 ore sau chiar 12-24 in functie de contractul semnat, in care sa specific ca inchiriez doar sala +utilitati si atunci el urmand a obtine autorizatia(ce fel de autorizatie ar avea nevoie? ex:o pers.fiz. vrea sa inchirieze spatiul pentru o zi in week-end. Cum procedeaza fiind timpul atat de scurt pentru a umbla dupa autorizatii? Sau exista o anumita taxa pe care o plateste un client pers fiz./ juridica care doreste sa tina un eveniment gen. zi de nastere/majorat/botez/party etc)?
Sper ca nu am insistat prea mult cu amanuntele, dar am avut unele solicitari pentru inchiriat doar la evenimente, gen party de o zi, iar la primarie mi s-a spus ca nu pot sa inchiriez doar cu autorizatie (nu foarte ieftina de obtinut) ceea ce mi se pare absurd din moment ce eu inchiriez doar spatiul, care este pe numele meu. Nu as avea multe evenimente, ci chiar ocazional si nu mi s-ar merita nici un fel de plati pe autorizatii si drepturi de autor....muzica fiind adusa de un DJ,care presupun ca are achitate aceste drepturi..

Multumesc inca o data, o zi buna
In cazul expus de dumneavostra, cred ca dumneavostra trebuie sa aveti totul asigurat, inclusiv daca se cer ceva autorizatii. Puneti celui interesat spatiul " la cheie" si il inchiriati pentru perioade de minim 24 ore. Atunci ca sa nu va complicati faceti cea de a doua varinta, cu inchirierea unor firme specializate pe perioade lungi de unul sau chiar mai multi ani si scapati de aceste griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxã ucmr-ada dj nunþi Melomanul Melomanul As vrea sa demarez o mica afacere in domeniul sonorizarilor pentru nunti, evenimente, etc. (mobil si nu intr-un spatiu anume) si am nevoie sa stiu ce licente ... (vezi toată discuția)
Licenta functionare dj / muzicant greierepoznas greierepoznas Buna ziua, Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema : Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Autorizare evenimente private pe terasa JuliaV JuliaV Buna, daca ma puteti ajuta cu o lamurire ce tip de autorizare trebuie sa obtin pentru a organiza evenimente private pe terasa cladirii? Societatea doreste sa ... (vezi toată discuția)