avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract de inchiriere - amenda inregistrare cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract de inchiriere - amenda inregistrare cu intarziere

Buna ziua
Un contract de inchiriere locuinta - persoana fizica, incheiat in luna septembrie nu a fost inca inreg la fisc. Care este amenda pentru inreg. cu intarziere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lylyan , utilizator 14:54, 1 Noiembrie 2011
cand va duceti sa-l inregistrati ( cu chirias cu tot)veti semna un nou contract de inchirirere in forma dorita de fisc...nu ramane decat sa- l semnati pe acele corect si nu mai riscati nici o amenda
Cum adica in forma dorita de fisc? De cand impune fiscul conditiile de incheiere a unui contract de inchiriere?

In legatura cu termenul. Incheiati un alt contract si in termen de 15 zile inregistratil la AFP. Nu este nevoie de prezenta chiriasului.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Pai nu, tocmai ca nu s-ar dori sa se revina asupra acestui contract si sa se puna intr-o situatie neplacuta in fata chiriasei.
Prefera sa plateasca amenda. La noi la Cluj nu se impune o anumita forma ci se inregistreaza cel existent. probabil voi merge maine la informatii sa intreb care este amenda.
Daca e "rezonabil" isi asuma vina, daca nu vedem ce mai e de facut.
Stiu ca era undeva la 500 de lei.
Eu am platit pentru o astfel de greseala 150 lei, In Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract inchiriere la fisc RuxandraV RuxandraV Buna ziua, As dori sa inchiriez apartamentul proprietate personala si pe de o parte cunoscutii ma sfatuiesc sa nu-l inregistrez la Fisc, pe de alta parte ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera PIFOU PIFOU Sunt persoana fizica proprietar al unei garsoniere.Doresc sa inchiriez garsoniera catre angajata unei firme careia ii plateste firma chiria.Aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Declaratie contract inchiriere Mioara Ciortan Mioara Ciortan Buna ziua.Intrebarea mea este urmatoarea:Daca am incheiat un contract-cadru de inchiriere a unui imobil si nu am reusit sa declar in termenul legal acest ... (vezi toată discuția)