avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscrierea contractului de comodat in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscrierea contractului de comodat in cartea funciara

buna ziua.am un contract de comodat si proprietarul nu doreste sa il inregistreze la cartea funciara.ce pot face si daca pot inregistra contractul fara proprietar sau cum pot obliga proprietarul sa intambuleze acest contract.va multumesc cu respect
Cel mai recent răspuns: definitiv , utilizator 21:48, 7 Noiembrie 2011
Nu stiu la ce va foloseste in acest caz intabularea, insa il puneti pe drumuri pe proprietar si la cheltuieli inutile sa mai radieze apoi dreptul dvs. de a locui . Proprietarul v-a acordat beneficiul gratuit al locuintei sale prin acel contract de comodat .
Teoretic, puteti si dvs. sa indepliniti formalitatile de publicitate, conform disp. art.19 alin.(2)n. c.civ.

In conditiile in care, contractul de comodat, a fost incheiat conf. disp. art.2157 n.c.civ., de exemplu (adica autentificat la notar sau inscris sub semnatura privata cu data certa,), la expirarea termenului, puteti fi evacuat, contractul fiind titlu executoriu (vedeti si disp. alin.2 - lipsa termenului de restituire).

Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
proprietarul doreste sa faca un credit ipotecar garantand cu casa intentia lui fiind sa nu mai plateasca creditul si banca sa ii ia casa cu care a garantat si in care noi avem contract de comodat.mentionez ca proprietara este sora mea a mai vrut sa ma evacueze in instanta dar a pierdut si acuma a ales solutiia asta cu banca.de aceia doresc sa intambulez contractul ca banca sa nu accepte acest credit.va multumesc
Conform prevederilor Legii nr. 7/1996 (sa inteleg ca acest contract a fost incheiat inainte de intrarea in vigare a noului cod civil) se poate inscrie folosinta atribuita dvs prin contractul de comodat. Cerea se poate depune si de dvs ca fiind direct interesat si se va comunica o incheiere dupa inscriere si sorei dvs. Aceasta o poate ataca cu cerere de reexaminare la registratorul sef de laOCPI si apoi cu plangere in instanta. Dar mai intai mergeti si va inscrieti dreptul la cf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)
La creditul de nevoi personale se poate incepe executarea silita a pf? roxana2010 roxana2010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai exact la problema pe care v-o prezint. Sunt PF si in urma cu 2 ani am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Executarea silita si contractul de comodat Bogdan_Garleanu Bogdan_Garleanu Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o executare silita si un contract de comodat. Am dobandit, de la banca, la licitatie o casa. Vechea proprietara are ... (vezi toată discuția)