Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de o executare silita si un contract de comodat.
Am dobandit, de la banca, la licitatie o casa. Vechea proprietara are un contract de comodat cu cineva (nu stiu daca e persoana fizica sau juridica) pana in 2013.
Urmeaza sa fac executarea silita - punerea in posesie.
Este posibil ca din cauza acestui contract de comodat sa nu pot sa fac executarea silita?
Ce trebuie sa fac ca acest contract sa devina nul, indiferent daca partile contractuale nu sunt de acord?
Trebuie actiune in justitie pentru a atrage nulitatea acestui contract sau devine nul din clipa in care eu am devenit proprietar?
Mentionez ca in urma licitatiei am "Actul de adjudecare", am obtinut in instanta "Incuviintarea executarii silite" pentru toti cei care au domiciliul acolo.
Cred ca nu este chiar asa de simplu. La contractele de inchiriere, de pilda, chiriasul are drepturile lui si nu poate fi dat afara asa usor, ca s-a schimbat proprietarul.Cred ca si in cazul de fata e acelasi lucru. Prin contractul de comodat s-au constituit niste drepturi si obligatii. Depinde ce scrie in contractul acestuia. Intrebati totusi un avocat, s-ar putea sa intampinati probleme cu evacuarea.
Contractul de comodat nu trebuie declarat niciunde?
Si eu pot sa fac acum un contract de comodat cu cineva si sa il datez cu 09.11.2005.
Asa tot timpul o sa apara cate un contract din asta si eu nu o sa pot face evacuare?
Cineva imi spunea ca daca un contract de comodat se intinde pe o perioada mai mare de 3 ani, acesta trebuie declarat, altfel nu are nici o valoare.
E adevarat?
Contractul de comodat e incheiat de fosta proprietara cu o alta persoana (care si-a facut si buletin pe acea adresa).
Eu am incuviintarea de la instanta sa o evacuez si pe acea persoana (pentru ca are domiciliul acolo), dar nu am cerut in instanta nulitatea contractului de comodat.
In aceste conditii pot sa evacuez?