avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita si contractul de comodat
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita si contractul de comodat

Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de o executare silita si un contract de comodat.
Am dobandit, de la banca, la licitatie o casa. Vechea proprietara are un contract de comodat cu cineva (nu stiu daca e persoana fizica sau juridica) pana in 2013.
Urmeaza sa fac executarea silita - punerea in posesie.
Este posibil ca din cauza acestui contract de comodat sa nu pot sa fac executarea silita?
Ce trebuie sa fac ca acest contract sa devina nul, indiferent daca partile contractuale nu sunt de acord?
Trebuie actiune in justitie pentru a atrage nulitatea acestui contract sau devine nul din clipa in care eu am devenit proprietar?
Mentionez ca in urma licitatiei am "Actul de adjudecare", am obtinut in instanta "Incuviintarea executarii silite" pentru toti cei care au domiciliul acolo.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan_Garleanu , utilizator 09:11, 10 Noiembrie 2009
din moment ce nu mai este proprietarul cladirii nu poate face nici comodat, contractul pierzind sensul .
Cred ca nu este chiar asa de simplu. La contractele de inchiriere, de pilda, chiriasul are drepturile lui si nu poate fi dat afara asa usor, ca s-a schimbat proprietarul.Cred ca si in cazul de fata e acelasi lucru. Prin contractul de comodat s-au constituit niste drepturi si obligatii. Depinde ce scrie in contractul acestuia. Intrebati totusi un avocat, s-ar putea sa intampinati probleme cu evacuarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator
Contractul de comodat nu trebuie declarat niciunde?
Si eu pot sa fac acum un contract de comodat cu cineva si sa il datez cu 09.11.2005.
Asa tot timpul o sa apara cate un contract din asta si eu nu o sa pot face evacuare?
Cineva imi spunea ca daca un contract de comodat se intinde pe o perioada mai mare de 3 ani, acesta trebuie declarat, altfel nu are nici o valoare.
E adevarat?

Contractul de comodat e incheiat de fosta proprietara cu o alta persoana (care si-a facut si buletin pe acea adresa).
Eu am incuviintarea de la instanta sa o evacuez si pe acea persoana (pentru ca are domiciliul acolo), dar nu am cerut in instanta nulitatea contractului de comodat.
In aceste conditii pot sa evacuez?
Daca la data incheierii contractului de comodat imobilul era ipotecat bancii, contractul de comodat este nul.
Da, la data incheierii acelui contract de comodat imobilul a era ipotecat si mai mult ca sigur nu avea acordul bancii pentru acel contract!

Este 100% sigur acest fapt? Va rog daca se poate sa imi spuneti si mie daca exista un document oficial in care se specifica acest lucru!

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Executare imobil BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua Se poate executa un imobil unde am ipoteca de rang I , daca in extrasul de carte apare o sarcina prin care, proprietarul persoana fizica a ... (vezi toată discuția)
Evacuare 'chirias' in baza unui contract de cesiune (folosinta imobil) ContSters191851 ContSters191851 intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune folosinta imobil. cedentul avea o ipoteca pe acel imobil, iar banca l-a executat silit(nu a ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil închiriat, executat silit: ce drepturi are chiriașul față de noul proprietar și cum poate fi evacuat, dacă nu vrea să plece? amcteam amcteam Avem urmatoarea speta: un imobil executat silit, locuit de un chirias, cu contract facut de persoana care este executata silit. Ce drepturi are chiriasul fata ... (vezi toată discuția)