avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Puterea aproape ABSOLUTA a procurorilor in procesele ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Puterea aproape ABSOLUTA a procurorilor in procesele penale si Drept penal international SUPER IMPORTANT

Am cateva intrebari foarte importante, cu cat mai multe pareri veti adauga aici la fiecare punct,
cu atat mai mult veti ajuta utilizatorii forumului si pe mine implicit.

Va multumesc mult, anticipat

1.Foarte frecvent aud urmatoarea idee in cercurile juridice:
Ce parere aveti, este adevarata?

"Daca un procuror a trimis dosarul spre judecata la judecator,
99.99% sigur inculpatul va lua o condamnare, pentru ca faptul ca procurorul
a trimis in instanta dosarul, inseamna ca judecatorii vor da condamnare sigura,
nu prea se poate altfel, fiindca se stie ca procurorii in Romania
sunt promovati dupa rata de condamnari care o au, si este peste 99%"

2.Unde se gasesc avocati buni de drept international / drepturile omului /
care au experienta cu procese la curtea internationala a drepturilor omului /
curtea de la Haga / curtea de la Strasbourg ?

3.In situatia urmatoare, ce politie poate investiga aceasta infractiune,
si cum se pot preleva probele?:

Eu, cetateanca romanca, in timp ce sunt pe teritorul Austriei,
primesc o multime de SMSuri cu amenintari cu moartea, trimise
de pe un numar de mobil din Spania, cel mai probabil de la
fostul meu exprieten care este obsedat de mine, care este cetatean francez,
si locuieste de mai mult timp in Danemarca cu noua lui prietena.

Are dreptul sa investigheze infractiunea de "amenintari cu moartea"
si trebuie sa depun plangerea la:

- politia / procuratura din Austria
- politia / procuratura din Romania
- politia / procuratura din Franta
- politia / procuratura din Spania sau
- politia / procuratura din Danemarca

?

Va multumesc anticipat, astept parerile dumneavoastra si
gandurile si experienta voastra.

Apreciez foarte mult,
Iolanda
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
iola44, utilizator
Cel mai recent răspuns: iola44 , utilizator 18:53, 3 Noiembrie 2011
1.ma refeream NU LA NUMARUL de dosare trimise in judecata de catre procuror, ci la PROCENTUL de condamnari obtinute din dosarele inaintate spre judecata...

Adica faptul ca procurorii sunt promovati si primesc bonusuri exclusiv pe procentul
de dosare rezolvate cu condamnari, si la fel se intampla si in Statele Unite si Europa,
nu doar in Romania.

2.Unde gasesc hotararile de la CEDO? Va multumesc

3.Nu locuiesc in Austria. Eram o saptamana in vizita in Austria.
Nu cunosc limba germana, si nu stiu cum as putea pune o plangere in limba germana
pentru amenintarile primite.

Sa se expertizeze mesajele inseamna sa dau politiei austriece telefonul meu mobil
pe ce perioada de timp?

Va multumesc

P.S. Ar fi extraordinar ca sa isi exprime parerea cati mai multi avocati
sau oameni experti in dreptul penal, despre cele 3 discutii ridicate aici. Va multumesc foarte mult
1. Procurorii nu sunt promovati si nu primesc bonusuri pe procentul de dosare rezolvate cu condamnari. Tocmai v-am explicat ca sunt promovati pe propriile cunostinte, adica ajung la o instanta superioara exclusiv prin sustinerea unor examene serioase. Nu stiu unde ati auzit despre o asemenea promovare.

2. [ link extern ]
[ link extern ]
Aceste site-uri ar trebui sa va ajute.

3. Pt aceste detalii puteti contacta un avocat austriac, acesta cunoaste procedura penala din acel stat.
Totusi, daca locuiti in Romania, duceti-va la noi la politie si faceti plangere, doar sunteti cetatean roman cu domiciliul in Romania.

Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
1. Dna Olimpia a explicat foarte bine acest punct, nu mai incape discutie si ca o parere personala ...eu nu am auzit ca aceste lucruri sa se intample in vreo tara din Europa si nu se intampla nici in Romania.
3. Totusi....dvs. unde aveti rezidenta? Sa intelegem ca locuiti in Germania? Daca e asa, faptul ca ati fost in vacanta in Austria nu are importanta atunci. Depuneti plangerea in tara in care locuiti, daca nu cunoasteti limba germana.....apelati la un avocat care sa o redacteze macar, desi poate ar fi dificil sa si vorbiti cu un avocat tot din pricina limbii....angajati si un interpret care sa va ajute.
Expertiza mesajelor presupune prelevarea lor ca si dovezi direct de pe telefonul mobil, nu vi-l retine nimeni insa aveti obligatia sa le pastrati pe telefonul dvs. pana la solutionarea plangerii pentru ca telefonul mobil este suportul pe care s-au primit aceste mesaje.
Insa trebuie sa fiti constienta ca poate cel acuzat va contesta aceste mesaje si atunci autoritatilor germane le revine sarcina sa probeze ca numarul de pe care s-au transmis aceste amenintari apartine fostului prieten. Acest lucru presupune o adresa oficiala catre compania de telefonie mobila care gazduieste numarul de telefon, in cazul acesta o companie spaniola. Lucrurile nu sunt atat de simple precum par.
In alta ordine de idei....ganditi-va bine inainte sa mergeti la politie in cazul in care nu locuiti pe teritoiul Germaniei cu acte in regula pentru ca veti fi intrebata si puteti sa va creati singura probleme.
3.de ce, cum si chiar au dreptul politia sa investigheze pe cel care reclama, in loc sa investigheze fapta reclamata?

4.credeti ca din cauza ca sunt romanca, in mod sigur voi fi mai mult sau mai putin discriminata
de politiile din austria / germania, deoarece nu sunt rezident platitior de taxe acolo?

Multumesc
Doamna, politia are datoria sa stranga probele atat in acuzare cat si in aparare.Ar fi foarte normal in momentul in care depuneti o plangere impotriva cuiva, organele de cercetare penala sa verifice daca plangerea este fondata.
Iar daca aceste mesaje vor fi contestate de catre cel pe care il acuzati de amenintare atunci va trebui sa faceti dovada ca ele sunt adevarate.
Nu cred ca se pune problema unei discriminari, insa chiar daca noi romanii suntem liberi sa locuim in orice stat UE, fiecare tara are regulile ei pentru acest lucru, iar daca dvs. locuiti acolo fara forme legale mi s-ar parea normal sa fiti luata la intrebari.

Alte discuții în legătură

Injuraturile trimise pe mess, se pot sanctiona? Bardac Nelu Bardac Nelu Buna ziua!!! Am primit un mesaj de la un cetatean cu dubla cetatenie, stabilit in Germania, in care ma injura ca la usa cortului.Mesajul il am salvat in ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii obscene prin telefon myky.myky27 myky.myky27 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)