avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru, raspundere penala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru, raspundere penala?

Patru ani am lucrat la o firma, avand timp de 3 ani doar 50% din salar declarat. Toti acesti 4 ani am lucrat la o a doua firma a patronilor, fara contract si fara nici un ban. Pot dovedi asta. Mai mult, concediu nu am avut si doua din ele sunt neplatite pana si azi. De la firma am plecat in 30.10.2011, am semnat o hartie cu declaratie de clauza de confidentialitate. Au ramas in urma mea circa 65 de persoane in aceeasi situatie.

Intrebari :

1. Mai am vreo sansa legala sa-mi recuperez banii ?

2. Daca trimit un e-mail / declaratie la organe ca Inspectoratul Teritorial de Munca sau chiar Garda Financiara, ce pot pati patronii firmei ? Dar eu, tinand cont de clauza de confidentialitate semnata ?

3. Credeti ca din cele relatate sunt pasibil de urmarirea penala fiindca atata vreme am tacut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 1 Noiembrie 2011
cel mai indicat era sa puneti solicitati consultatia inainte de a semna...nu cunosc cazul dvs. concret, dar daca in declaratia de confidentialitate ati semnat si o clauza privind despagubiri banesti ...aveti de tras, va au la mana

teoretic da.

consultati ,macar acum, un avocat
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Clauza de confidentialitate poate acoperi munca la negru? De cand o intelegere intre parti (clauza) bate legea? Nu avem lege pentru munca la negru?

Indiferent ce ati semnat puteti actiona in justitie fostul angajator pentru plata tuturor salariilor restante plus penalitati. Cautati un avocat specializat in dreptul muncii!

Munca la negru nu este fapta penala pentru angajat in niciun caz.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
dana13, utilizator
1. Sesizati ITM-ul si ANAF-ul in legatura cu aspectele postate pe forum ..

2. Dati-ne mai multe detalii despre acea clauza de confidentialitate ... un act juridc semnat isi produce efecte atata timp cat ambele parti si-au dat acordul cu privire la continutul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm - salarii la negru mimi.ivascu mimi.ivascu Buna ziua, In cazul in care angajatul unei firme denunta firma in cauza pentru acordarea salariului la negru, angajatul este pasibil de vreo amenda? Unde ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Prbleme la servici gopo 1 gopo 1 Lucram la o firma privatanu avem salarii restante nu sim cind le vom primii ,nu are firma ce sa ne dea de lucru. Ni sa oferit alternativa sa lucram la o alta ... (vezi toată discuția)