avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RJIP - Care dintre aceste operatiuni se inregistreaza?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RJIP - Care dintre aceste operatiuni se inregistreaza?

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o lamurire. Pentru PFA, care dintre urmatoarele operatiuni se inregistreaza in RJIP si care nu? Am trecut cateva la care raspunsul este probabil evident, pentru cazul in care mai exista persoane interesate de acest subiect (eu nu am gasit niciunde o astfel de lista):

Operatiuni prin banca (cont pe PFA):

1. Dobanzile si comisioanele bancare (pentru lei si valuta)
2. Incasari in contul de valuta
3. Schimb valutar din contul de valuta in cel de lei
4. Transfer din contul PFA in contul personal (pe acelasi nume, la aceeasi banca)
5. Acoperire tehnica sold negativ neautorizat (apare cu plus pe extrasul de cont, atunci cand datorez un comision dar nu am bani in cont, iar apoi creditez contul si datoria este acoperita).
6. Plata cu cardul PFA a unui produs/serviciu care nu are legatura cu PFA (nedeductibil)

Operatiuni cash:

7. Plata impozitului la administratia fiscala
8. Plata contributiilor la casa de pensii si sanatate

Exista si un document care reglementeaza toate aceste reguli, sau sunt bazate pe experienta practica?

Va multumesc mult!
Alex

Cel mai recent răspuns: alexmac , utilizator 12:25, 1 Noiembrie 2011
1 da
2 da
3 nu
4 nu
5 nu
6 nu
7 nu
8 da

Codul fiscal cap II "venituri din activ independente" cu normele metodologice aferente.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa venit real, fara chitante break_noon break_noon Am si eu niste intrebari, daca se poate. Pina anul trecut am fost la norma de venit, de anul asta sunt la venit real, asa ca trebuie sa completez registrul ... (vezi toată discuția)
Achizitii din ue (anglia) ana_abo ana_abo O SC are cod TVA valid pt.achizidii din comunitate, dar intrebarea era daca se poate plati cu bani cache sau numai prin cont bancar? Adica poate ... (vezi toată discuția)
Diferenta favorabila curs valutar partida simpla i.i gabylili gabylili Buna ziua, solicit ajutorul d-voastra daca ma puteti ajuta ex: - intrare factura externa 03.06.15 10.000 eur la un curs de 4.4375, plata se face in data de ... (vezi toată discuția)