avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... problema SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

problema SSM

Buna ziua,
de curand s-a schimbat COR., si acum ma lovesc de urmatoarea pb. ; nenea care era incadrat ca ,,responsabil protectia muncii,,-241204 in cor. vechi,acum in cor. nou 241204- Inspector de specialitate protectia muncii., ce fac ii schimb cor. doar in revisal, ii fac act aditional la CIM?, trebuie studii superioare pentru cor.241204 actual?pot sa-i schimb in 315206-Tehnician protectia muncii?
Cum ar fi cel mai corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:03, 2 Noiembrie 2011
V-am extras din lege , cele doua functii : tehnician si expert.
Vedeti unde se inadreaza "nenea" in functie de studiile de baza.
Ca expert chiar daca are studii superioare, dar nu are cursul superior ( pe langa cel de 80 ore) cel de 180 ore ( de evaluare de riscuri) este tot tehnician.
Nu vreau sa gresesc, nu e specialitatea mea, dar este o noua denumire data functiei si trebuie specificata in cartea de munca/ act aditional/ revisal.
HG 1425/2006 cu mod. ulterioare HG 955/2010
ART. 51^1*)
Ocupaţiile specifice domeniului securităţii şi sănătăţii în muncă, necesare efectuării activităţilor de prevenire şi protecţie, sunt următoarele:
a) tehnician în securitate şi sănătate în muncă;
b) expert în securitate şi sănătate în muncă.

ART. 51^2*)
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare ocupaţiei prevăzute la art. 51^1 lit. a) sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) program de formare pentru ocupaţia de tehnician în securitate şi sănătate în muncă, de cel puţin 80 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatul de absolvire a programului de formare profesională corespunzător.
ART. 51^3*)
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare ocupaţiei prevăzute la art. 51^1 lit. b) sunt:
a) studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă sau de scurtă durată absolvite cu diplomă de licenţă ori echivalentă în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice;
b) program de formare profesională pentru ocupaţia de expert în securitate şi sănătate în muncă, de cel puţin 80 de ore;
c) curs postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore, sau masterat/doctorat în acest domeniu.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diplomele de studii şi certificatul de absolvire a programului de formare profesională corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru postul de expert ssm alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Pentru a ocupa functia de EXPERT IN SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA - cod cor 242304 necesita studii superioare????? (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt încadrat ca inspector ssm și doresc modificarea ... Viorel A. Viorel A. Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea încadrării in Expert SSM fără a avea legătura cu obținerea postului de șef serviciu ... (vezi toată discuția)