avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTOARCERE LA MUNCA DUPA 2 ANI CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTOARCERE LA MUNCA DUPA 2 ANI CRESTERE COPIL

Buna ziua

M-ar interesa sa stiu daca aleg o perioada de 2ani pentru a sta in concediu acasa cu copilul inj varsta de pana la 2 ani daca angajatorul mai este obligat sa ma primeasca 6 luni la servici dupa aceea.O baza legala se poate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SC DELTA EXPERT CONSULT SRL , Consultant resurse umane 08:54, 2 Noiembrie 2011
Art. 25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;.
.....
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
@freeelis

Prevederile mentionate sunt valabile doar pentru persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.
Cum doamna nu a mentionat nici o data nu putem face distinctie. :)
factorZ a scris:

@freeelis

Prevederile mentionate sunt valabile doar pentru persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv.
Cum doamna nu a mentionat nici o data nu putem face distinctie. :)

Nu cred .. OUG nr.111/2010 din care am citat se aplica persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011...

Iar doamna a precizat : ”M-ar interesa sa stiu daca aleg o perioada de 2ani ......” .. de aici s-ar putea deduce ca urmeaza nasca ...
Uitasem "NU" sunt valabile.....mea culpa.
Oricum deductibilitatea nu e valabila in logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil laurita15 laurita15 Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010, am prins 2 ani de concediu pentru cresterea copilului, iar acum am aflat ca dupa un an poate sa te dea afara. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Legal, este posibil ca dupa un an de cic sa nu mai fii primit la locul de munca? pirina pirina Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc! (vezi toată discuția)