avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatia de plata si ordonanta de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatia de plata si ordonanta de plata

a incercat cineva sa introduca somatie de plata, se respinge si apoi sa introduca ordonanta de plata? ma gandesc la autoritatea de lucru judecat ...
multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: Simona Maria , Avocat 20:48, 1 Noiembrie 2011
Tocmai aceasta este una din caracteristicile somatiei de plata: nu are autoritate de lucru judecat cu privire la fondul raporturilor juridice dintre parti, acestea putand alege oricand calea dreptului comun sau orice alt temei juridic..
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat cu privire la fondul raporturilor juridice
eu intreb dc pot sa intoduc o ordonanta de plata 119/2007
Din moment ce nu are autoritate de lucru judecat, puteti sa introduceti pe oricare alt temei juridic cererea, dar conditiile celor doua legi sunt asemanatoare, iar de multe ori se confunda, desi au unele caractere diferite.
Depinde pe ce motiv v-a fost respinsa somatia, pentru ca s-ar putea ca pe acelasi motiv sa va respinga si cererea de emitere a ordonantei.
Instantele ne cam trimit pe calea dreptului comun pentru a profita ministerul de justitie de taxa de timbru, care aici este la valoare.
o sa revin cu solutia instantei multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularea unei noi somatie de plata Andrei Koszti Andrei Koszti Speta e pe legea speciala, inainte de intrarea in vigoare a NCPC: Creditorul, pers j, introduce actiune de somatie plata la judecatoria aferenta sediului ... (vezi toată discuția)
In aczul unei somatii de plata ce cale de atc am dak sunt creditor glo glo sunt creditor in cazul unei somatii de plata. Actiunea a fost respinsa.mai am dreptul la vreo cale de atac? am dreptul la actiune in anulare? daca nu, pot ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)