avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actionar acuza administratorul de abuz
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actionar acuza administratorul de abuz

sunt administrator si actionar intr-o firma. in urma cu doi ani am angajat-o pe prietena mea care acum cateva luni a preluat de la mine o firma pe care o aveam si care nu a avut activitate. acum firma acesteia este unul dintre furnizorii firmei la care sunt administrator.Celalalt actionar care este si el administrator al unei alte firme din acelasi sector ma ameninta ca ma da in judecata pt ca fraudez firma pe care o conduc. Defapt asociatul meu este foarte deranjat ca astfel firma sa isi pierde rolul de furnizor principal al firmei pe care o conduc. Precizez ca firma condusa de mine a inregistrat crestere substantiala in fiecare an si nu a are datorii.
Cel mai recent răspuns: alexonofrei , utilizator 20:16, 3 Noiembrie 2011
ART. 70 Legea 31/1990 a societatilor comerciale:
(1) Administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.

Atata timp cat va indepliniti aceste obiective in mod legal, nu are nimeni ce sa va reproseze.
In caz ca firma falimenteaza din cauza dvs., abia atunci se poate prevala de prevederile art. 138 din Legea 85/2006 privind insolventa, care prevede atragerea raspunderii patrimoniale a celor vinovati din conducere.
Multumesc pentru raspuns. Speram sa fie asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Intrebare-intrebatoare razvanrares razvanrares cine raspunde pentru datoriile firmei intrata in insolventa,administratorul?sau ce se mai intampla de la numirea lichidatorului.dar daca platim datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale xyz1001 xyz1001 Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)