sunt administrator si actionar intr-o firma. in urma cu doi ani am angajat-o pe prietena mea care acum cateva luni a preluat de la mine o firma pe care o aveam si care nu a avut activitate. acum firma acesteia este unul dintre furnizorii firmei la care sunt administrator.Celalalt actionar care este si el administrator al unei alte firme din acelasi sector ma ameninta ca ma da in judecata pt ca fraudez firma pe care o conduc. Defapt asociatul meu este foarte deranjat ca astfel firma sa isi pierde rolul de furnizor principal al firmei pe care o conduc. Precizez ca firma condusa de mine a inregistrat crestere substantiala in fiecare an si nu a are datorii.
ART. 70 Legea 31/1990 a societatilor comerciale:
(1) Administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.
Atata timp cat va indepliniti aceste obiective in mod legal, nu are nimeni ce sa va reproseze.
In caz ca firma falimenteaza din cauza dvs., abia atunci se poate prevala de prevederile art. 138 din Legea 85/2006 privind insolventa, care prevede atragerea raspunderii patrimoniale a celor vinovati din conducere.