avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... intrebare-intrebatoare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

intrebare-intrebatoare

cine raspunde pentru datoriile firmei intrata in insolventa,administratorul?sau ce se mai intampla de la numirea lichidatorului.dar daca platim datoriile catre furnizori?:(
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:24, 28 Noiembrie 2009
astept raspunsurile cu nerabdare.
Raspund organele de conducere = administratorii societatii falite.
Lichidatorul isi ideplineste atributiile prevazute in lege, daca are ce sa vanda va vinde daca nu face raport pe aceasta tema.
Trebuie sa verificati la dosarul de faliment intre termene daca nu participati sa vedeti actele de la dosar si sa face-ti opozitii daca e cazul.
Daca s-a deschis procedura falimentului, chiar daca va achitati toate datoriile se va inchide procedura cu mentiunea ca pasivul societatii este achitat, lichidatorul trebuie platit si apoi se inchide procedura si se radiaza firma din registrul comertului.

ca sa va lamuriti mai pe larg de problemele cu care va confruntati si nu stiti la ce sa va asteptati studiati legea 85/2006 privind procedura insolventei, acolo e specificat si raspunderea membrilor organelor de conducere , si in legea31/1990 privind societatile comerciale cele doua sunt esentiale in intelegerea procedurilor insolventei sau falimentului
La art. 138 din Legea 85/2006 sunt prevazute persoanele care pot raspunde patrimonial de ajungerea societatii in stare de insolventa precum si faptele pentru care pot raspunde patrimonial.
Precizez ca raspunderea patrimoniala pe legea 85/2006, poate fi atrasa numai pentru faptele prevazute la art. 138.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator maiami maiami as dori sa stiu daca in caz de faliment se leaga de bunurile administratorului in cazul in care firma nu are lichiditati sau bunuri in patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)