avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - MAI

lucrez de 30 de ani in MAI cu grupa intai de munca ,sunt nascut in data de 06 10 1960,cand pot iesi la pensie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:19, 6 Noiembrie 2011
Puteti sa solicitati pensie pentru limita de varsta cand doriti dvs., chiar si maine, intrucat indepliniti conditiile prevazute in anexa 6 a Legii nr. 263/2010.

Ati realizat atat stagiul minim de cotizare in specialitate de 16 ani si 7 luni, cat si stagiul complet de cotizare de 23 de ani si 3 luni. Varsta standard de pensionare este de 56 de ani si 7 luni. Din aceasta se scad 7 ani pentru perioada lucrata in grupa I de munca, rezultand varsta standard redusa de pensionare de 49 de ani si 7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire pensie diverse diverse Buna, as dori sa intreb cand poate iesi la pensie o persoana avand 15 ani in campul muncii, dintre care grupa 1 un an si 17 ani grupa a 2 a. Momentan am 52 de ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia mama de pensie anticipata partiala? ioana_livia ioana_livia buna dimineata. vin cu o nelamurire..mama mea este nascuta in septembrie 1960,are 28 de ani de munca din care 20 de ani de grupa.. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipat? ramona_84 ramona_84 Tatal meu are 52 de ani este nascut in 26.02.1960 , lucreaza din 10.02.1979 si are in total 38,5 de ani de munca,deoarece 22 de ani s-a incadrat la grupa a ... (vezi toată discuția)