avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil major

Institutia la care s-a angajat fostul sot in urma cu 3 luni refuza sa plateasca retroactiv pensia de intretinere pentru fiica mea studenta ,mai exact de la data angajarii tatalui ei.Spune ca nu poate face aceasta plata decat de la data depunerii dosarului adica din aceasta luna,nov2011.Tatal ei,ca la orice loc de munca,nu a depus actele prin care este obligat la plata pensiei la data angajarii,asa ca este restant in acest sens,dar institutia ne sugereaza sa actionam in justitie pentru a cere plata retroactiv.Pana acum nu s-a mai procedat asa.Institutiile anterioare ca loc de munca au facut plata retroactiv.Cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: ContSters228106 , utilizator 22:53, 21 Noiembrie 2011
Executati-l silit pe tata
Institutiile anterioare au gresit, dupa mine.
2 luni neplatite pot duce la plangere penala, asa ca discutati cu tatal.
Multumesc!... doar legea il poate obliga sa faca ceva ce de bunavoie nu vrea.
Conform dispozitiilor legale, atunci cand angajatul isi schimba locul de munca, iar fostul angajator cunoaste acest aspect, acesta din urma este obligat sa trimita catre noul angajator actele care au stat la baza infiintarii popririi. Daca vechiul angajator nu cunoaste noul loc de munca, va instiinta creditorul despre acest aspect. Daca creditorul cunoaste noul loc de munca al debitorului, va instiinta vechiul anjagator, pentru ca acetsa sa trimita actele.

Asa ma gandeam si eu...mi se pare si firesc! Dar intre vechiul si noul loc de munca au existat 11 luni de somaj,pentru tatal fetei.Cei de la AJOFM m-au indrumat spre ITM,dar nimeni nu vrea sa spuna concret daca stie ceva.De ce ar trebui sa fie secret un loc de munca?M-ai ales daca ai o "datorie" morala si legala fata de copilul tau?De ce sa ascunzi angajatorilor faptul ca ai de platit o pensie de intretinere pentru unicul copil?Ce spera?Sa "uite" cineva acest aspect? Uita ca in caz de neplata timp de 2 luni risca si mai mult...? Stiu ca pentru tot ce se intampla in prezent ,pentru alegerea gresita de acum 20 ani sunt raspunzatoare,dar de ce ar trebui sa fie "pedepsit" un copil,(fie el acum si major)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transmite poprirea la noul loc de munca ? maya29 maya29 Buna seara,care este procedura pentru poprire pe salariu conform hotararei judecatoresti ref la pensie alimentara? - a intervenit aceasta situatie deoarece ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca- transfer poprire pe salariu bogatuion12 bogatuion12 Buna ziua, 1.care este procedura legala prin care trebuie instiintat noul angajator(deoarece intre imp per resp s-a transferat de la o firma la alta),pentru ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca aplicata dupa bunul plac al fiecaruia??? anniela anniela Buna ziua! In cazul in care exista o sentinta judecatoreasca care obliga un individ sa plateasca pensie alimentara, hotarare transmisa de instanta la locul de ... (vezi toată discuția)