avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare loc de munca- transfer poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare loc de munca- transfer poprire pe salariu

Buna ziua,
1.care este procedura legala prin care trebuie instiintat noul angajator(deoarece intre imp per resp s-a transferat de la o firma la alta),pentru poprire pe salariu pentru neplata pensie alimentara, confoem hotararei judecatoresti,va rog?
2.unde pot gasi un model de cerere pentru a putea inainta aceasta hotatare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 14:58, 6 Aprilie 2013
In masura in care se cunoaste noul angajator, vechiul angajator ar trebui sa transmita toate actele care au stat la baza infiintarii popririi noului angajator .
Daca nu se cunoaste noul angajator, dv. trebuie sa-l descoperiti si numai dupa aceea sa instiintati noul angajator ,atasand o copie de pe hotarare.
Nu uitati ca neplata cu rea credinta timp de 2 luni de zile a pensiei de intretinere stabilita judecatoreste se pedepesestee cu inchisoare,dv putand formula plangere penala in acest sens intemeiata pe art 305 cod penal.
intre fostul angajator si actualul,a fost o pauza acum tot fostului angajator ii revine acest drept,va rog?
Da, dupa aflarea noului angajator, creditorul va comunica adresa acestuia angajatorului anterior ,care va proceda la trimiterea actelor prin care s-a infiintat poprirea unitatii unde isi are debitorul locul de munca.De la data primirii actelor, noua unitate devine tert poprit.

Procedura este acesta pentru ca se considera ca poprirea ramane in fiinta chiar si atunci cand debitorul isi schimba locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Doris12 Doris12 Buna ziua si va multumesc anticipat pentru asistenta juridica acordata online. Problema mea este urmatoarea:am divortat in urma cu 3 ani iar fostul sot a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca deliajiga deliajiga Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)